Scolari: 'Zege op Italië helpt Brazilië aan zelfvertrouwen'

Nu de groepsduels van de Confederations Cup foutloos zijn verlopen kan Brazilië-bondscoach Felipe Scolari tevreden terugkijken op de eerste fase van het toernooi. Zaterdag werd Italië aan de zegekar gebonden (2-4).

Scolari: 'Zege op Italië helpt Brazilië aan zelfvertrouwen'

Scolari is met een vrij nieuwe ploeg aan het bouwen richting het WK van 2014 in eigen land. De Confederations Cup is een goede test voor de Brazilianen om te zien hoe ver de ploeg is. Vooralsnog loopt alles prima. 'De Seleçao is langzaam maar zeker in ontwikkeling', stelde de bondscoach na afloop van de zege tegen Italië.

'De overwinning op Italië helpt ons aan het nodige zelfvertrouwen, ook voor de supporters. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik denk dat we op het juiste pad zijn beland.'

Scolari had naast het prijzen van de teamprestatie ook nog een goed woordje over voor Fred. De aanvaller van Brazilië krijgt het nodige vertrouwen van de bondscoach, maar wordt in eigen land veelal bekritiseerd. Toch was de spits met twee doelpunten tegen de Italianen van immens belang.

'Fred heeft de laatste tijd in vrijwel iedere wedstrijd van Brazilië het net gevonden. Ik weet dat veel supporters hem liever niet in de basiself zien staan. Maar in mijn ogen doet hij het uitstekend, zowel op het gebied van doelpunten maken als in het helpen van de ploeg.'

DanteNadat David Luiz al vroeg in de wedstrijd met een lichte hamstringblessure uitviel, moest Scolari ingrijpen en Bayern München-verdediger Dante inbrengen. Hij was direct belangrijk door uit een rebound voor het eerste doelpunt van de wedstrijd te zorgen. 'Hier heb ik van gedroomd', liet hij na afloop weten. Afhangend van het herstel van David Luiz mag hij hopen op een basisplek in de halve finale.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen