Italië in rep en roer door vondst 'matchfixingbriefje'

Reacties

Italië is opnieuw in de ban van omkoping. Na een wedstrijd in de Serie B is een briefje gevonden met daarop ogenschijnlijk instructies voor de arbitrage.

Italië in rep en roer door vondst 'matchfixingbriefje'

Na Frosinone - Virtus Entella (3-3) werd bij de plek waar de vierde official normaal zit een briefje gevonden met daarop geschreven: Pareggeremo su rigore (gelijkmaker uit een strafschop). De aanwijzing stond op de achterkant van een papiertje dat gebruikt wordt om wissels aan te kondigen bij de vierde man.

Wat het briefje extra verdacht maakt, is dat Entella daadwerkelijk op gelijke hoogte kwam door een zeer dubieuze strafschop te benutten. Dat gebeurde in de allerlaatste minuut. Ook daarvoor stond de wedstrijd al bol van de controverse, want arbiter Gianluca Aurelanio had liefst drie spelers rood gegeven. Frosinone heeft het briefje voor onderzoek afgegeven aan de Italiaanse voetbalbond FIGC. Toevallig of niet: Frosinone werd onlangs door FIGC-topman Claudio Lotito genoemd in zijn beruchte uitspraken over competitiefixing.

Entella ontkent dat het briefje te maken had met omkoping. 'Het waren gewoon notities van me', aldus trainer Maurizio Podestà (foto). 'Die maak ik elke wedstrijd. Toen wij scoorden uit een strafschop, schreef ik op: gelijkmaker uit een strafschop. Omdat de gemoederen na afloop zo hoog opliepen ben ik die notitie vergeten mee te nemen en lag het papiertje nog op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.