Israel (75) maakt rentree als trainer bij amateurclub OFC

Reacties

Rinus Israel is de komende weken in Oostzaan te bewonderen. De 75-jarige Israel maakt het seizoen af als hoofdtrainer van OFC, dat uitkomt in de Derde Divisie.

Israel (75) maakt rentree als trainer bij amateurclub OFC

In een statement maakte de club uit het Noord-Hollandse Oostzaan donderdagavond bekend dat de samenwerking met hoofdtrainer Imdat Ilguy beëindigd is. De club presenteerde meteen ook zijn opvolgers: 'Wij zijn blij dat we Jan de Haze en Rinus Israël bereid gevonden hebben om de laatste zeven wedstrijden over te nemen en het seizoen 2016/17 af te maken. Wij wensen beide heren hiermee veel succes.'

Voor Israel betekent het een rentree in het trainersvak na een absentie van vijf jaar. Zijn laatste klus was bij het Haarlemse Young Boys, dat in 2012 failliet ging. Daarvoor was Israel onder meer werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten, bij ADO Den Haag, Feyenoord en het Nederlands elftal en was hij bondscoach van de Ghanese nationale ploeg. Als speler kwam Israel het grootste gedeelte van zijn loopbaan uit voor Feyenoord, waar hij tussen 1966 en 1974 acht seizoenen onder contract stond.

In februari maakte OFC al bekend dat Yuri Rose met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer is. De 37-jarige Rose maakt de overstap van AFC Onder-19 en begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.