Isco en Pepe voorkomen nederlaag Real bij Osasuna

Real Madrid ontsnapte in Osasuna aan een nederlaag. Een treffer van Pepe bezorgde De Koninklijke, die ruim een helft met tien man speelde, nog een punt: 2-2.

Nadat Cristiano Ronaldo in de eerste tien minuten al drie keer de gelegenheid had gekregen Real Madrid op voorsprong te zetten, mengde Osasuna zich brutaal in de strijd. Oriol Riera beloonde de onbevangen spelende thuisclub door na ruim een kwartier de 1-0 binnen te knikken.

De laatste zes minuten voor het rustsignaal boden puur spektakel. Riera kopte eerst zijn tweede treffer binnen. Real-doelman Diego López redde eerst nog, maar op de rebound was hij kansloos. Luttele minuten later liepen de Madrilenen tegen de volgende tegenslag aan. Nu was het geen tegengoal, maar een rode kaart voor Sergio Ramos die het zicht op een goed resultaat belemmerde.

Het was voor de Spaanse verdediger alweer zijn dertiende rode prent in een competitiewedstrijd en zijn achttiende (!) uitsluiting in totaal. Ramos, die van scheidsrechter Carlos Clos Gómez in een tijdsbestek van dertien minuten twee gele kaarten kreeg, leert maar niet van zijn fouten. Real verkleinde de achterstand echter voor rust alsnog tot 2-1. Een fraaie goal van Isco bood hoop op een terugkeer in het levendige duel.

Na rust was Osasuna opnieuw de bovenliggende partij. De ploeg die tot deze speelronde het minst scoorde in de hoogste Spaanse divisie leek betrekkelijk eenvoudig stand te houden. Cristiano Ronaldo dook nog wel een keer dreigend op voor het Osasuna-doel, maar Real slaagde er met een man minder niet in de laagvlieger onder druk te zetten.

De gelijkmaker viel nog wel. Pepe zorgde voor Madrileense opluchting. Hij kopte tien minuten voor tijd de gelijkmaker in. Onder aanvoering van invaller Angel Dí María ging Real nog op jacht naar de winst. Dat zou echter te veel van het goede geweest zijn en bleek niet meer mogelijk.

Osasuna blijft met veertien punten uit zestien duels in de onderste regionen staan. Real blijft derde met 38 punten en moet vrezen dat Barcelona en Atlético Madrid (die allebei veertig punten hebben) nog verder uitlopen door het dure puntenverlies.