Is een vaste kern de sleutel naar succes voor ADO?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag ontvangt SC Heerenveen, dat bezig is aan een goede reeks.

Is een vaste kern de sleutel naar succes voor ADO?
Speelronde: 7
Aftrap: zaterdag 24 september, 18.30 uur
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer

• Hoewel ADO Den Haag de laatste twee uitwedstrijden verloor, staat de residentieclub er met tien punten uit zes duels nog altijd goed voor. SC Heerenveen bezit na drie achtereenvolgende zeges elf punten en staat daarmee vijfde.

• Het treffen ADO Den Haag - SC Heerenveen stond dertien keer eerder op het programma in de Eredivisie. Zes keer hielden de Hagenaars de punten in eigen huis, waar SC Heerenveen tot vier zeges kwam. Drie keer eindigde het treffen onbeslist.

• De kans op een korfbaluitslag lijkt klein. Zowel ADO als Heerenveen maakte in de laatste vijf confrontaties in Den Haag in totaal slechts vier doelpunten.

• Als ADO Den Haag triomfeert, heeft de ploeg zeven punten veroverd in de eerste drie thuiswedstrijden. Hierin slaagde de equipe voor het laatst in het seizoen 2008/09, toen onder meer overtuigend van AZ werd gewonnen.

Zeljko Petrovic gaat uit van een vaste kern bij ADO Den Haag.
Zeljko Petrovic gaat uit van een vaste kern bij ADO Den Haag.

• Trainer Zeljko Petrovic van ADO voert dit seizoen weinig mutaties door. In totaal maakte de oefenmeester gebruik van slechts zestien spelers, het minste van alle coaches in de Eredivisie.

• SC Heerenveen kan voor het eerst sinds ruim twee seizoenen vier keer op rij winnen in de Eredivisie. De Friezen kregen dit voor het laatst voor elkaar tussen de 31ste en 34ste speelronde in de jaargang 2013/14.

• Met elf punten uit zes duels en een doelsaldo van plus vijf is Heerenveen ook bezig aan de beste competitiestart sinds het seizoen 2003/04. Destijds bedroeg de score in dit stadium van het seizoen twaalf punten.

• Na zes speelrondes zit Arber Zeneli op de 'dribbeltroon'. Geen enkele speler in de Eredivisie voltooide tot nu toe meer dribbels - negentien - dan de 21-jarige Zweed van SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.