Internazionale wil weer bij de grote jongens horen

Reacties

Internazionale bestormt na het vertrek van Frank de Boer de Italiaanse top en kan zondag in het thuisduel met AS Roma (20.45 uur) de aansluiting vinden met de bovenste drie. Over de knappe opmars onder Stefano Pioli en de meetpunten met de top of the bill.

Internazionale wil weer bij de grote jongens horen

Na het ontslag van Frank de Boer op 1 november, twee dagen na het verlies tegen Sampdoria, presteert Inter uitstekend in Italië. In veertien speelrondes pakten de Nerazzurri 34 punten. In de elf wedstrijden onder De Boer werden er slechts veertien punten vergaard.

De beroerde start kwam niet uit de lucht vallen. Na winst van de Scudetto en de Champions League in het seizoen 2009/10 onder José Mourinho stortte Inter in. Sindsdien eindigde het slechts één keer in de topdrie van de Serie A (tweede in het seizoen daarop). De eindklasseringen daarna spreken boekdelen: zesde, negende, vijfde, achtste en vierde. In die periode versleet Inter liefst zeven trainers, waarvan De Boer voorlopig nog wel even de laatste zal blijven.

Want onder de 51-jarige Pioli draait de ploeg weer: de spelers profiteren van de automatismen die Pioli in het elftal slijpt en hebben het heilige vuur hervonden. Daardoor zijn de plekken die directe plaatsing voor de Champions League opleveren eindelijk weer in zicht. Inter staat vierde, op zes punten van Napoli en acht punten van AS Roma, dat dit weekend een bezoek brengt aan het Stadio Giuseppe Meazza. Een nieuwe test voor de Milanezen, die zich weer willen meten met alleenheerser Juventus en de twee eerste achtervolgers.

Met Pioli aan het roer bleef Inter ongeslagen, op de duels met Napoli (3-0) in december en Juventus (1-0) in februari na. Bij die meetpunten kwam het nog tekort, al was er veel progressie zichtbaar bij de nederlaag tegen De Oude Dame, beslist door de individuele klasse van Juan Cuadrado. 'Deze wedstrijd laat zien dat we kunnen wedijveren met iedereen', zei Pioli toen na afloop.

Zondag zal blijken of zijn elftal ten langen leste dichter bij de grote jongens kan kruipen; voor deze jaargang wordt het aan- of afhaken. Maar na de komst van Pioli is de ergste malaise in ieder geval achter de rug. De blik kan op de toekomst. (Pim van der Hulst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.