Internazionale bevestigt terugkeer Mancini

Reacties

Roberto Mancini is de nieuwe trainer van Internazionale. De oefenmeester tekent naar verluidt een contract tot medio 2017 bij de club die hij tussen 2004 en 2008 ook al diende.

Internazionale bevestigt terugkeer Mancini

Mancini is de opvolger van Walter Mazzarri, die vrijdag werd ontslagen vanwege de slechte prestaties van Inter, dat de zevende plaats bezet in de Serie A. Sinds zijn vertrek bij Galatasaray eind vorig seizoen zat Mancini zonder club.

De baan in Milaan is Mancini's zesde trainersklus. Hij begon zijn loopbaan als oefenmeester in 2001 bij Fiorentina, dat hij na een jaar inruilde voor Lazio. Daar werkte hij twee jaar, waarna hij vier jaar Inter diende. Met die club werd hij twee keer kampioen, terwijl hij later vanwege het Calciopoli-schandaal ook het kampioenschap van 2006 op zijn cv bij mocht schrijven. Na zijn vertrek uit Milaan was Mancini tussen 2009 en 2013 actief voor City, waarmee hij één keer kampioen werd. De afgelopen jaargang diende hij Galatasaray.

Mancini's eerste wedstrijd na zijn rentree op de bank bij Inter is een speciale, want volgende week zondag wacht hem de stadsderby tegen AC Milan. Zaterdag zal Mancini gepresenteerd worden en zal hij ook zijn eerste training leiden. 'Een nieuwe uitdaging, ik ben blij terug te zijn en de fans van de Nerazzurri weer te kunnen omarmen. Tot morgen. Forza Inter!', liet Mancini via Twitter alvast weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.