Inter ontslaat Mazzarri, Mancini in aantocht

Reacties

Walter Mazzarri is ontslagen als trainer van Internazionale. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk opgevolgd door Roberto Mancini, die volgens Italiaanse media een contract voor tweeënhalf jaar gaat tekenen.

Inter ontslaat Mazzarri, Mancini in aantocht

Zijn vertrek geldt niet als verrassing vanwege de belabberde resultaten van Inter dit seizoen. De club staat zevende op de ranglijst. Inter besloot daarom Mazzarri te slachtofferen, wiens aflopende contract aan het einde van het vorig seizoen met nog twee jaar werd verlengd. Zijn vertrek kost de financieel toch al armlastige club daarom luttele miljoenen. Mazzarri begon zijn klus bij Inter medio 2013. Onder hem eindigde de club vorig seizoen op de vijfde plaats.

Mancini wordt op korte termijn aangesteld als opvolger van de ex-trainer van Sampdoria en Napoli. Mancini, die tussen 2004 en 2008 ook al trainer was van Inter, maakt op 23 november zijn rentree op de bank tijdens de derby tegen AC Milan. Mancini's laatste trainersklus was vorig seizoen bij Galatasaray. Daarvoor werkte hij voor Manchester City.

De naderende terugkeer van Mancini wordt positief ontvangen door supporters van Inter, want onder hem werd de club in 2007 en 2008 kampioen van Italië, terwijl de titel van 2006 door het Calciopoli-schandaal later ook aan de Nerazzurri toegewezen werd. Ook won Mancini met Inter tweemaal de beker en de Supercoppa Italiana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.