Interlandbreak komt Real Madrid nu wel goed uit

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft deze weken weinig spelers tot zijn beschikking. Tot zijn genoegen ziet de Italiaan hoe zijn kwakkelende vedettes met hernieuwd vertrouwen terugkeren van hun interlandverplichtingen.

Interlandbreak komt Real Madrid nu wel goed uit

Normaal gesproken is Real Madrid niet altijd even gelukkig met het uitzwaaien van de internationals. Want de vraag is hoe de duurbetaalde spelers terugkeren in de Spaanse hoofdstad na hun verrichtingen voor hun land. De angst voor een blessure hangt altijd boven de markt, zoals vorig jaar werd onderstreept met de nare kwetsuren voor Sami Khedira en Luka Modric.

Maar dit keer is met genoegen gekeken naar de prestaties op de internationale velden van de Real-sterren. Want op het moment dat ze afscheid namen staken de meeste spelers niet in hun beste vorm. De laatste weken was er vooral kritiek te horen over onder anderen Iker Casillas, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Casillas
Door hun prestaties als international komen de miljonairs deze week echter met opgeheven hoofd terug in Madrid. Zo was Casillas vrijdag de grote man bij Spanje, dat mede dankzij het optreden van de doelman het EK-kwalificatieduel met Oekraïne won (1-0).

Ronaldo maakte zondag indruk met Portugal tegen Servië (2-1), dat ten onder ging door een doelpunt van Fábio Coentrão. Gareth Bale was vrijdag uitblinker bij Wales. Zijn twee goals en assist gaven hem tegen Israël (0-3) een plek in de schijnwerpers, in positieve zin.

Daarnaast heeft Luka Modric afgelopen weekend met Kroatië tegen Noorwegen welkome speelminuten gekregen. De middenvelder, die voor het eerst in vijf maanden een wedstrijd vol maakte, was vorig jaar juist een bron van de Real-zorgen. In november liep hij tegen Italië immers een hamstringblessure op die hem maanden aan de kant heeft gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.