Inter wint overtuigend en staat met Juventus op kop

Internazionale en Juventus wonnen beide een lastig uitduel. Inter overtuigde het meest en deelt de koppositie met Juve.

Torino-Internazionale 1-3
Inter leek op weg naar een nieuwe gelukkige zege, toen Marco Pisano een voorzet van Alessandro Mancini in de 24ste minuut achter zijn eigen doelman Matteo Sereni werkte.

Maar in het verdere verloop van het duel bewees Inter ook op eigen kracht te kunnen scoren. Maicon deed dat het fraaist, door in de 26ste minuut vanaf de rand van de zestien de bal in de verre bovenhoek te strepen. Zlatan Ibrahimovic vergrootte vlak na rust het verschil tot drie door in een counter koel af te ronden: 0-3. Cagliari-Juventus 0-1
Juventus ontsnapte aan puntverlies in Cagliari en won dankzij een treffer van Amauri (foto midden). De Braziliaan sloeg toe in de 39ste minuut door een rake volley bij de tweede paal. Na rust moest Juventus' invaller-doelman Alex Manninger enkele keren goed ingrijpen om een Sardijnse gelijkmaker te voorkomen. Eerste keeper Gianluigi Buffon was na rust in de kleedkamer achtergebleven met een hamstringblessure.

Fiorentina-Bologna 1-0
Alberto Gilardino scoorde opnieuw. De aanvaller, die bij AC Milan het scoren leek te zijn verleerd, hielp Viola aan een verdiende zege. In de 37ste minuut klopte hij doelman Francesco Antonioli met een kopbal bij de tweede paal na een voorzet van Mario Alberto Santana.

Internazionale en Juventus delen de koppositie met zeven punten. Zij hebben één punt meer dan Lazio, dat zondagavond bij AC Milan op bezoek moet. Fiorentina is middenmoter met vier punten.