Inter verkoopt met Kovacic zijn toekomst

Reacties

Met het definitieve vertrek van Mateo Kovacic naar Real Madrid verliest Internazionale een van de grootste talenten van Europa. De Nerazzurri lijken in de jacht op eerherstel hun toekomst te verkopen.

Inter verkoopt met Kovacic zijn toekomst

Want de transfer van Kovacic naar De Koninklijke, waar hij voor zes jaar tekende en woensdag gepresenteerd wordt, is tekenend voor het beleid dat Inter voert sinds de aanstelling van Roberto Mancini als trainer. Mancio is dermate gebrand op een terugkeer in de top van de Serie A en Europa, dat hij spelers aan wie nog geschaafd moet worden in de etalage zet.

Want vóór Kovacic bewoog hij ook Xherdan Shaqiri (Stoke City) al richting de stadionpoorten. Bovendien deed Mancini de grootste talenten uit de jeugdacademie in de uitverkoop, om miljoenen te genereren voor versterkingen voor de hoofdmacht. Zo vond Federico Bonazzoli zijn weg naar Sampdoria en werd Ibrahima Mbaye opgepikt door Bologna. Het zijn namen die buiten Italië weinig bekendheid genieten, maar talenten van wie werd aangenomen dat ze uiteindelijk een plek in het eerste elftal zouden opeisen. Andere talenten die op de deur van de hoofdmacht klopten, werden verhuurd om plaats te maken voor de aankopen van Mancini.

Het afscheid van Kovacic kan in hetzelfde licht worden gezien. Over het talent van de 21-jarige Kroaat bestaat geen discussie, blijkt wel uit het enorme transferbedrag (dertig miljoen) dat Real Madrid voor hem neertelde. Alleen is Kovacic wel een speler die soms door de ondergrens zakt en aandacht en vertrouwen nodig heeft om zijn potentie te benutten, zoals dat ook voor Shaqiri en die andere talenten gold. Alleen heeft Mancini in zijn jacht op roem even weinig zin als tijd om te kneden en informeerde hij de clubleiding dat Kovacic wat hem betreft mocht worden verkocht. Dit om ruimte te maken voor nog meer nieuwelingen en om binnen de kaders van Financial Fair Play te blijven.

Zo verliest Inter een speler die door clublegende en vice-voorzitter Javier Zanetti wordt omschreven als het allergrootste talent met wie hij ooit bij Inter samenspeelde. Dat wil wat zeggen van een speler die met namen als Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder en Samuel Eto'o op het veld stond.

Inter blijft achter met een door Mancini bij elkaar gekochte en geleende selectie waar, afgaande op de duels in de voorbereiding, bijzonder weinig samenhang in zit. Mocht het plan van Mancini om de Italiaanse top te bestormen mislukken, dan zal de crisis nog veel groter zijn dan na het mislukte afgelopen seizoen. Want dan ziet behalve het heden ook de toekomst er zeer somber uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.