De ene Milanese crisis is de andere niet

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 25ste speelronde van de Serie A. Aandacht voor AC Milan en Internazionale. Beide clubs beleven een rampjaar, maar bij slechts een van de twee zijn betere tijden dichtbij.

De ene Milanese crisis is de andere niet

Woede en wanhoop droop van de gezichten van de Inter-supporters. De Nerazzurri hadden zojuist met 3-1 verloren op bezoek bij het nietige Sassuolo en de tifosi waren ten einde raad. Een nieuwe trainer, een handvol aankopen en mooie beloftes. Ze hadden het vol verwachting aangezien en aangehoord, maar niets leek veranderd. Inter bereikte op 1 februari in het Stadio Città del Tricolore zijn absolute dieptepunt en zakte door de nederlaag naar de dertiende plaats.

Achteraf bleek het de laatste bitterzure slok uit de spreekwoordelijke gifbeker. Inter, dat ook in een aantal wedstrijden vóór het debacle in Sassuolo al goede dingen had laten zien, is nu dé ploeg in vorm in de Serie A. Voor het eerst sinds 2012 heeft de ploeg drie competitieduels op rij gewonnen. In het spel zit een stijgende lijn en wie naar de selectie van Inter kijkt, ziet dat de ploeg met Mateo Kovacic, Mauro Icardi (samen op onderstaande foto) en winteraankoop Marcelo Brozovic de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

De komende twee wedstrijden worden cruciaal voor Inter. Zondag (18.00 uur) treft de ploeg van Roberto Mancini nummer vijf Fiorentina en een week later volgt het uitduel met nummer drie Napoli. Als Inter ook in die duels succes boekt, behoort een eindsprint richting de topvijf en misschien zelfs topdrie tot de mogelijkheden.

Milan
De donkerste tijden voor Inter lijken voorbij, maar voor de Rossoneri oogt de horizon asgrauw. AC Milan staat slechts één plek lager dan Inter, maar een stijgende lijn bij de ploeg van Filippo Inzaghi is niet zichtbaar. Sterker nog: er is geen enkele lijn te zien. Inzaghi husselt wekelijks zijn elftal door elkaar en ook een vast strijdplan heeft hij niet. De grootste aankoop die in januari mede op zijn verzoek werd gedaan (Alessio Cerci, foto onder) is zelfs al op het tweede plan beland.

Of Inzaghi zijn ontslag bij Milan krijgt, is volgens La Gazzetta dello Sport dan ook helemaal geen issue meer. Het is alleen nog de vraag wanneer. Een nederlaag uit bij Chievo Verona (zaterdag 20.45 uur) zou zomaar de aanleiding kunnen zijn.

Een duel waarin het lot van zelfs twee trainers op het spel staat, is Cagliari - Hellas Verona. Gianfranco Zola zit een paar maanden na zijn aantreden op de schopstoel bij de thuisclub, terwijl Andrea Mandorlini moet vrezen bij de gasten. Het degradatieduel van zondag 12.30 uur belooft daarmee een zenuwslopend schouwspel voor beide coaches te worden.

Titelstrijd
De topper van de 25ste speelronde wordt vanwege de Europese verplichtingen van AS Roma en Juventus pas maandagavond (21.00 uur) gespeeld. Naar het duel in Rome werd in Italië lang reikhalzend uitgekeken. De ontmoeting, gezien als doorslaggevend in de titelstrijd, heeft door de zwakke resultaten van Roma veel glans verloren. Het gat tussen De Oude Dame en de Giallorossi bedraagt immers al negen punten. Héél misschien kan Roma het nog een beetje spannend maken, als er van Juve wordt gewonnen. Roma is echter gesterkt door de Europese triomf op Feyenoord én hoeft zich niet druk te maken om Andrea Pirlo; de ster van Juventus is geblesseerd.

Programma
Chievo 28-02
20:45
AC Milan
Cagliari 01-03
12:30
Hellas Verona
Palermo 01-03
15:00
Empoli
Sassuolo 01-03
15:00
Lazio
Genoa 01-03
15:00
Parma
Atalanta Bergamo 01-03
15:00
Sampdoria
Cesena 01-03
15:00
Udinese
Internazionale 01-03
18:00
Fiorentina
Torino 01-03
20:45
Napoli
AS Roma 02-03
20:45
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.