Inter rekent tegen Frosinone af met minimalistenstempel

Reacties

Internazionale heeft de koppositie van de Serie A alleen in handen genomen. Promovendus Frosinone was in Milaan geen partij: 4-0.

Inter rekent tegen Frosinone af met minimalistenstempel

Inter maakte dit seizoen naam als de meest zuinige topclub van Europa. De acht zeges van de Nerazzurri tot nu toe werden allen geboekt met slechst één doelpunt verschil. Zeven van die overwinningen eindigden in 1-0.

Tegen Frosinone wilde trainer Roberto Mancini korte metten maken met het minimalistenvoetbal, want hij had tegen de verwachtingen in voor een offensieve 4-2-3-1-formatie gekozen. Dat wierp zijn vruchten af, want voor het eerst dit seizoen won Inter met meer dan een doelpunt verschil.

Jonathan Biabiany (foto) opende in de 29ste minuut de score met een schot in de kruising. Het was het eerste competitiedoelpunt namens Inter voor de Fransman, die ruim een jaar geleden op weg was naar rivaal AC Milan. Die transfer zag hij door een hartkwaal in het water vallen, waarna zijn loopbaan lange tijd aan een zijden draadje hing. Afgelopen zomer sprak Inter het vertrouwen uit in de toen clubloze Fransman, die tegen Frosinone voor het eerst in de basis stond.

Mauro Icardi maakte er na afleggen van Adem Ljajic na rust 2-0 van. Frosinone maakte geen moment kans om een comeback en kreeg zelfs de 3-0 en 4-0 nog om de oren. Jeison Murillo tikte de derde binnen na een mooie hakbal van Stevan Jovetic. Marcelo Brozovic voltooide het kwartet. Inter heeft na dertien duels dertig punten en gaat volgende week op bezoek bij nummer twee Napoli. Frosinone staat achttiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.