Juventus dankt zege op AC Milan aan Dybala

Reacties

AC Milan heeft verzuimd de opmars van Juventus in een rechtstreeks gevecht te stuiten. Goudhaantje Paulo Dybala was de maker van het enige doelpunt: 1-0.

Juventus dankt zege op AC Milan aan Dybala

De Serie A-topper stond voor beide ploegen in het teken van een revival. De Oude Dame hoopt op een opleving na mindere maanden, AC Milan wil zich herstellen van tegenvallende jaren. Juventus krabbelde voor de interlandperiode wel langzaam maar zeker op na een zeer trage start in de Serie A en ook de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic kende een sterke reeks. De laatste competitienederlaag van de Rossoneri dateerde van ruim anderhalve maand geleden, toen Napoli met 4-0 te sterk was in San Siro.

De druk die bij een prijskaartje van zo'n dertig miljoen euro komt kijken, is niet mals. Het hoge verwachtingspatroon lijkt de van Palermo overgekomen Dybala bij Juventus echter niet in de weg te zitten. De 22-jarige Argentijn scoorde in de competitie vijf keer voor de Bianconeri en voegde in de 65ste minuut in het duel met AC Milan een zeer belangrijke zesde goal aan zijn totaal toe. De aanvaller ontving een pass van Alex Sandro door de lucht, controleerde de bal met de borst en schoot vervolgens hard binnen met zijn linker.

De openingstreffer volgde na driekwart wedstrijd waarin jong en oud onder de lat foutloos was. Routinier Gianluigi Buffon kende een relatief rustige avond in het Juventus-doel. De keeper van het Italiaanse elftal zag dat zijn potentiële opvolger, die 21 jaar jonger is, het aan de andere kant drukker had.  De zestienjarige Gianluigi Donnarumma werd enkele malen getest door de kampioen, maar toonde zich attent.

AC Milan, dat het zonder de met een dijbeenblessure kampende Nigel de Jong moest doen, kwam stootkracht te kort om een zesde achtereenvolgende competitienederlaag tegen de club uit Turijn te voorkomen. Juventus-trainer Massimiliano Allegri zag dat zijn verdediging tegen zijn oude club, waar in de periode 2010-2014 als coach fungeerde, betrouwbaar was. Al moest Buffon in de slotminuut nog wel in actie komen toen Alessio Cerci met een gevaarlijk afstandsschot verantwoordelijk was voor een laatste stuiptrekking. Juventus is de nieuwe nummer zes van de Serie A en passeert AC Milan, dat zevende staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.