Inter pakt punt na enorme misser, Roma dankt superstart

Internazionale is op bezoek bij Sampdoria niet verder gekomen dan een gelijkspel. AS Roma boekte een spectaculaire zege op Sicilië en maakte de snelste goal van het seizoen.

Sampdoria - Internazionale 1-1
Internationale kampte op bezoek in Genua voor rust duidelijk nog met de naweëen van de 1-4 nederlaag tegen Fiorentina van vorige week. Sampdoria was namelijk veel beter dan de Milanese club, die tot aan die verliespartij van de afgelopen speelronde nog geen punt had laten liggen.

Samp creëerde voor rust kans na kans, maar Inter bleef wonder boven wonder schadevrij in de eerste helft. De allergrootste mogelijkheid was voor Joaquín Correa (op de foto met Fredy Guarín), maar hij zette zichzelf voor schut door vanaf vier meter voor open doel naast te schieten (zie onder).

Sampdoria kwam zes minuten na de pauze alsnog aan de leiding. Luis Muriel gleed een voorzet van Pedro Pereira binnen. Na de 1-0 kroop Inter uit zijn schulp en werd het aanvallend dreigend, hoewel het een paar keer goed wegkwam bij een counter van de thuisploeg. Ivan Perisic maakte een kwartier voor het einde de 1-1 na goed werk van Mauro Icardi.

Inter probeerde daarna door te drukken en kreeg nog een aantal goede kansen op de winnende goal, maar het bleef 1-1. Door het punt neemt Inter (zestien punten) de eerste plaats over van Fiorentina (vijftien), maar de club uit Florence komt zondagavond nog in actie tegen Atalanta Bergamo. Sampdoria is met elf punten subtopper.

Palermo - AS Roma 2-4
AS Roma heeft zich herpakt van de midweekse blamage in de Champions League tegen BATE Borisov (3-2). De Romeinen zaten op Sicilië halverwege in een zetel, maar kwamen in de tweede helft nog in de problemen.

Miralem Pjanic (foto onder) opende de score al na 108 seconden en zorgde daarmee voor het snelste Serie A-doelpunt van dit seizoen. Hij rondde af na een combinatie met Alessandro Florenzi. Die laatste nam de 0-2 in de veertiende minuut voor zijn rekening, na een afgeslagen schot van Pjanic. Gervinho maakte na een mooie dribbel voor rust ook nog de derde goal van de middag.

Via een treffer van Alberto Gilardino kwam Palermo kort na rust nog terug tot 1-3 en vlak voor tijd maakte Giancarlo González zelfs de 2-3. Verder dan dat kwamen de eilanders echter niet, want een minuut na de 2-3 gooide Gervinho het duel definitief in het slot: 2-4. Roma stijgt door de zege naar de derde plaats. De Giallorossi hebben twee punten minder dan Inter. Palermo staat onderin de middenmoot.