Carpi houdt Torino met historische zege van koppositie af

Carpi heeft zijn allereerste zege ooit geboekt in de Serie A. De promovendus hield daarmee Torino van de koppositie af: 2-1.

Met een zege in Modena had Torino zich tot koploper van de Serie A kunnen kronen, maar de Granata kwamen in de eerste helft slecht voor de dag. Carpi, dat deze week trainer Fabrizio Castori ontsloeg en Giuseppe Sannino aanstelde als diens opvolger, deed het een stuk beter. Marco Borriello kreeg de grootste kans, maar de routinier schoot over.

Tien minuten na rust kwam Carpi alsnog op voorsprong. Gabriel Silva (rechts op de foto, links Davide Zappacosta) vuurde vanaf twintig meter hard op de paal en zag de bal daarna tot zijn grote geluk via de rug van doelman Daniele Padelli in het doel stuiteren: 1-0. Twintig minuten voor tijd maakte Ryder Matos er met een kopbal 2-0 van.

De slotfase werd echter nog spannend, want vijf minuten daarna benutte Maxi López een penalty namens Torino. Verder dan een aansluitingstreffer kwam de traditieclub niet, waardoor Carpi zijn allereerste zege ooit in de Serie A boekte. Door de triomf stijgt de promovendus van de twintigste naar de zestiende plaats. Torino blijft derde, maar kan dit weekend nog een handvol clubs voorbij zien komen.