Inter haalt bibberend de eindstreep en nadert Napoli

Internazionale heeft de thuiswedstrijd tegen Fiorentina met samengeknepen billen tot een goed einde gebracht (4-2) en nadert daardoor de subtop van de Serie A.

Inter lag vroeg op koers voor een monsterscore tegen Fiorentina. Marcelo Brozovic knalde in de derde minuut via de onderkant van de lat raak, kort daarna tikte Antonio Candreva de 2-0 binnen en in de negentiende minuut nam Mauro Icardi na een mooie actie zelfs de 3-0 voor zijn rekening.

Nikola Kalinic bracht Fiorentina acht minuten voor rust terug tot 3-1, maar nadat Gonzalo Rodríguez in de 45ste minuut rood kreeg vanwege het vloeren van de doorgebroken Icardi leek er voor Inter geen vuiltje meer aan de lucht.

De Nerazzurri bakten er na rust echter weinig meer van en zagen de tien van Fiorentina door een van richting veranderd schot van Josip Ilicic zelfs terugkomen tot 3-2. Daarna waren de tien van La Viola zelfs de baas in Stadio Giuseppe Meazza, maar tot een miraculeuze wederopstanding van de gasten kwam het niet. Icardi gooide het duel in de extra tijd namelijk in het slot, even nadat João Mario een enorme kans gemist had. Inter stijgt door de zege van de twaalfde naar de achtste plaats, met vier punten achterstand op Napoli, de tegenstander van vrijdag. Fiorentina staat negende.

Napoli - Sassuolo 1-1
In Stadio San Paolo is het alarmfase 1, want na de remise tegen Sassuolo heeft Napoli over alle competities slechts één van zijn laatste zeven wedstrijden gewonnen met een zevende plaats tot gevolg. De achterstand op koploper Juventus bedraagt al acht punten.

Napoli kwam kort voor rust op voorsprong, door een van richting veranderd afstandsschot van Lorenzo Insigne. In de 82ste minuut hielp Gregoire Defrel de bezoekende laagvlieger langszij met een prachtige volley.