Inter geeft zege uit handen, Seedorf matchwinner

Palermo strafte de lankmoedigheid van Internazionale af. Clarence Seedorf was belangrijk voor AC Milan, terwijl Lazio rivaal AS Roma klop gaf.

Internazionale-Palermo 2-2 Voor Internazionale leek er geen vuiltje meer aan de lucht nadat Zlatan Ibrahimovic (foto) vanaf de strafschopstip na 38 minuten de 2-0 had aangetekend. Een overtreding van Simon Kjær op de Zweed was eerder bestraft met een penalty en Mario Balotelli tekende voor de openingstreffer van de Nerazzurri. De koploper in de Serie A liet zich echter in slaap sussen door de ruime voorsprong. Palermo profiteerde daar in het laatste kwartier dankbaar van. Edison Cavani en invaller Davide Succi maakten de comeback van het elftal compleet.

Chievo-AC Milan 0-1 Clarence Seedorf was matchwinner bij Chievo-AC Milan. De Oranje-international maakte acht minuten in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. Na terugleggen van Filippo Inzaghi werkte hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter keeper Stefano Sorrentino: 0-1. AC Milan, waar coach Carlo Ancelotti na opmerkingen op de leiding in de 37ste minuut naar de tribune was gestuurd, ontsnapte aan puntverlies. Scheidsrechter Saccani keurde de reeds gevierde gelijkmaker, die via de heup van Erion Bogdani tot stand kwam, wegens buitenspel af.

Fiorentina-Cagliari 2-1 Cagliari heeft pas op de plaats moeten maken in de strijd om een Europees ticket. Fiorentina was met 2-1 net te sterk voor de gasten, die het duel met negen man eindigden. Na de 1-0 van Manuel Pasqual en de rode kaart voor Cagliari-verdediger Alessandro Agostini leek het pleit al na 65 minuten beslecht. Juan Manuel Vargas maakte met zijn eerste treffer in dienst van Fiorentina een einde aan de onzekerheid: 2-0. De aansluitingstreffer van Daniele Ragatzu bleek onvoldoende voor Cagliairi, dat ook Michele Canini zag vertrekken met een rode kaart na een overtreding op Alberto Gilardino.

Lazio Roma-AS Roma 4-2 De Romeinse derby was er eentje vol incidenten en doelpunten. Lazio trok aan het langste einde en bracht zo flinke schade toe aan de Europese aspiraties van rivaal AS Roma. De thuisploeg kende een bliksemstart met goals van Mauro Zarate en Goran Pandev, maar Philippe Mexès deed na tien minuten al wat terug namens AS Roma. De bezoekers kwamen de vroege tegenvallers echter niet te boven.

Stefan Lichtsteiner vergrootte na bijna een uur met een kopbal de achterstand: 3-1. Het wegsturen van Christian Panucci en Mexès na hun tweede gele kaart bemoeilijkte de situatie voor de Giallorossi, al raakte ook Lazio na de rode kaart voor Matuzalem een speler kwijt. De aansluitingstreffer van Daniele De Rossi bleek van weinig waarde voor AS Roma, want vijf minuten voor tijd deelde Lazio-verdediger Aleksandar Kolarov de genadeklap uit: 4-2.