Inter boekt historische zege bij rentree scorende Milito

Internazionale slaagt er tot dusver uitstekend in om de dramatische prestaties van vorig seizoen achter zich te laten. Op bezoek bij het gepromoveerde Sassuolo had de Milanese topclub meerdere redenen tot lachen. De 7-0 overwinning was de grootste zege ooit op vreemde bodem en bovendien kwamen twee van de zeven goals van de voet van Diego Milito.

Inter boekt historische zege bij rentree scorende Milito

Milito had sinds 14 februari, toen hij al na negen minuten uitviel in de thuiswedstrijd tegen CFR Cluj (2-0), geen minuut meer gespeeld voor de Nerazzurri. Zondagmiddag maakte hij in de 54ste minuut zijn rentree als vervanger van Rodrigo Palacio. Dat de 34-jarige Argentijn het scoren door zijn kruisbandblessure niet is verleerd, bewees hij negen minuten later. Op aangeven van zijn landgenoot Ricky Álvarez tikte hij de 5-0 op het scorebord. In de 83ste minuut scoorde hij opnieuw na voorbereidend werk van Fredy Guarín (foto onder).

In het uur daarvoor had Inter, dat onder de nieuwe trainer Walter Mazzarri alleen punten liet liggen tegen landskampioen Juventus (1-1), al moeiteloos afstand genomen van Serie B-kampioen Sassuolo. Palacio opende al in de zevende minuut de score uit een voorzet van Yuto Nagatomo, waarna Saphir Taider een kwartier later profiteerde van het feit dat doelman Alberto Promini een schot van Palacio maar half kon verwerken. Door een eigen goal van Raffaele Pucino ging Inter zelfs met 3-0 rusten.

Vlak voordat Palacio plaatsmaakte voor Milito was een doelpoging van hem andermaal aanleiding voor een treffer. Ditmaal profiteerde Álvarez uit de rebound van het voorwerk van de 31-jarige Argentijn, die met vier goals clubtopscorer van Inter is.

Met Milito in het veld liep de Champions League-winnaar van 2010 vervolgens uit naar de grootste competitieoverwinning ooit op vreemde bodem. Behalve zijn twee goals hielp hij landgenoot Esteban Cambiasso ook nog aan een treffer. Omdat de 33-jarige middenvelder na terugleggen van Il Principe de bal knap langs Pomini krulde, waren er voor het eerst deze eeuw vier Argentijnen trefzeker voor een club in een Serie A-wedstrijd.

Dat Inter door de monsterzege op Sassuolo de vierde speelronde kan afsluiten als lijstaanvoerder maakt de wedstrijd in Stadio Città del Tricolore er mogelijk nog gedenkwaardiger op. Napoli en AS Roma kunnen nog wel langszij komen als ze later vandaag winnen van respectievelijk AC Milan en Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen