Inter beëindigt een zeer slechte serie in Verona

Internazionale heeft op bezoek bij Chievo Verona zijn eerste zege in zes Serie A-wedstrijden geboekt. Door de 0-2 overwinning houden de Milanezen de subtop in het zicht. De triomf is bovendien de eerste winst in de competitie onder de teruggekeerde trainer Roberto Mancini.

Inter kwam in Verona in de negentiende minuut op voorsprong via Mateo Kovacic (foto), die van dichtbij afrondde na een voorzet van Yuto Nagatomo. De openingsfase van de wedstrijd werd daarnaast gekenmerkt door opvallende spreekkoren van de Inter-fans, die duidelijk maakten niet zitten te wachten op een rentree van Mario Balotelli, nadat vanochtend in Italiaanse kranten stond dat hij op het wensenlijstje van de Nerazzurri genoteerd staat.

Heel vreemd is het niet dat Inter jacht maakt op een nieuwe spits. Dat bleek ook uit de wijze waarop het tweede doelpunt tot stand kwam. Verdediger Andrea Ranocchia nam deze treffer namelijk voor zijn rekening na aangeven van Danilo D'Ambrosio. Twintig minuten voor het einde kwam Chievo met tien man te staan na rood voor Inter-huurling Ruben Botta, die een slaande beweging maakte.

Inter klimt door de overwinning naar de elfde plaats, maar het verschil met het als derde geklasseerde Lazio bedraagt slechts zes punten. Chievo staat zeventiende.