Juventus loopt averij op door supersub Gabbiadini

Juventus heeft in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria punten laten liggen. De bezoekers speelden gelijk dankzij Manolo Gabbiadini, die zich ontpopte tot gouden wissel: 1-1. Daarmee kwam een einde aan een reeks van 25 thuiszeges van Juventus in de Serie A.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Juventus, dat heer en meester was. De koploper van de Serie A kwam in de twaalfde minuut al op voorsprong door een kopbal van Patrice Evra (foto) en verzuimde vervolgens de score verder uit te bouwen. Dat kwam Juventus duur te staan, want in de 51ste minuut kwam Sampdoria op gelijke hoogte. Manolo Gabbiadini, die in de rust was ingevallen, sloeg toe met een geplaatst schot met links in de verre hoek.

Na de gelijkmaker slaagde Juventus er nog nauwelijks in om Sampdoria-doelman Sergio Romero op de proef te stellen. Gianluigi Buffon voorkwam met een goede reflex zelfs een nederlaag en dus speelde De Oude Dame voor de derde keer op rij gelijk. Ook tegen Fiorentina (0-0) en Atlético Madrid (0-0) was Juventus namelijk niet verder gekomen dan een remise. De koppositie van Juventus komt door het gelijkspel niet in gevaar, want de voorsprong op achtervolger AS Roma, dat een duel minder speelde, bedraagt nog altijd vier punten.