De Jong steekt De Guzman de loef af

AC Milan heeft voor eigen publiek een zeer welkome overwinning geboekt op Napoli: 2-0. Beide clubs hebben daardoor nu evenveel punten.

Het duel stond in het teken van een clash tussen Nederlanders Nigel de Jong en Jonathan de Guzman, die respectievelijk als controleur van Milan en spelmaker van Napoli directe tegenstanders van elkaar waren. De Guzman kreeg de voorkeur boven de in Napels populaire Marek Hamsik, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Milan was voor eigen publiek namelijk de baas. De Rossoneri grepen in de zesde minuut de leiding via Jéremy Ménez, die via de binnenkant van de paal afrondde na een sublieme passeerbeweging. Kort na rust nam Milan verder afstand van Napoli via een kopbal van Giacomo Bonaventura.

Door de zege smoort Milan een crisis in de kiem, want de club had van zijn laatste vijf competitieduels er slechts één gewonnen. De ophef rondom Marco van Ginkel, die geblesseerd raakte door toedoen van Sulley Muntari en de excuses van de Ghanees niet accepteerde, droeg bepaald niet bij aan de rust. Na de zege klimt Milan naar plek zes. Net als Napoli heeft de ploeg van Filippo Inzaghi 24 punten.