Infantino geeft uitleg over in ere herstellen Rusland: 'Dan zijn we de eerste'

Reacties

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft Rusland voorgehouden wat er nodig is om de 'noodgedwongen' verbanning van de internationale velden ongedaan te maken.

Infantino geeft uitleg over in ere herstellen Rusland: 'Dan zijn we de eerste'
© Pro Shots

Na de invasie van Oekraïne werd Rusland door de FIFA geschorst. Onder meer de hoop op het veroveren van een WK-ticket via de play-offs verdween daarmee. 'We moesten Rusland en de Russische teams schorsen. Het was natuurlijk geen makkelijke beslissing, omdat het gaat om mensen die van voetbal houden', zei Infantino op het FIFA-congres in Qatar.

Volgens de Zwitser kan de schorsing snel worden opgeheven, mits de oorlog ten einde is. 'De Russische bond heeft protest aangetekend bij het CAS. We wachten op de uitkomst van die zaak', aldus de FIFA-voorzitter. 'We zullen zien wat er daarna gaat gebeuren. Ik hoop echt dat het conflict eindigt. Wij zullen dan de eerste zijn om ze weer voetbal te laten spelen, omdat ik denk dat dit land dat nodig heeft.'

Recordomzet
De FIFA maakte ook bekend dat een recordomzet wordt verwacht. Mede door het WK in Qatar komt er naar verwachting ruim zes miljard euro binnen bij de wereldvoetbalbond. Infantino sprak bij het presenteren van de cijfers dat de financiële situatie van de bond 'geweldig' is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.