Ineenstorting Inter brengt positie Mancini aan het wankelen

Reacties

Drie dagen na de kansloze nederlaag tegen Juventus (2-0) staat voor het in crisis verkerende Internazionale wéér een duel met De Oude Dame op het programma. Een nieuwe nederlaag zal de positie van trainer Roberto Mancini verder ondermijnen.

Ineenstorting Inter brengt positie Mancini aan het wankelen

Inter was in de Serie A de grote verrassing van de eerste seizoenshelft en werd zelfs winterkampioen. Na de jaarwisseling verging het Inter echter dramatisch. Van zijn tien competitieduels won Inter er maar drie, waardoor de club is afgezakt van de eerste naar de vijfde plaats. De achterstand op koploper Juventus bedraagt dertien punten en alles wijst erop dat Inter woensdag door Juve wordt uitgeschakeld in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia. Het heenduel in Turijn eindigde immers in 3-0 voor De Oude Dame.

De vormdip is rampzalig voor Inter, dat afgelopen zomer fors investeerde in de spelersgroep. Kwalificatie voor de Champions League lijkt noodzakelijk om geen (fors) verlies te draaien. Op dit moment staat Inter vijf punten achter op plek drie, die recht geeft op deelname aan de voorronde van het miljoenenbal.

Indien Inter zich niet voor de Champions League plaatst, heeft dat volgens La Gazzetta dello Sport gevolgen voor de positie van Mancini. De ex-international werd eind 2014 voor de tweede keer aangesteld door Inter en was eerder werkzaam voor Galatasaray, Manchester City, Lazio en Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.