Ineenstorting cupfighter Wigan krijgt verder gestalte

Reacties

Twee jaar na de degradatie uit de Premier League moet Wigan Athletic opnieuw een divisie afzakken. De club die in 2013 nog de FA Cup won speelt komend seizoen in de League One, omdat concurrent Rotherham United dinsdagavond met 2-1 won van Reading.

Ineenstorting cupfighter Wigan krijgt verder gestalte

Met nog maar één wedstrijd te spelen kan Wigan de concurrentie, net als Millwall en Blackpool, daardoor niet meer achterhalen. Het betekent dat de ineenstorting van de stuntploeg van manager Roberto Martínez verder gestalte krijgt.

Onder leiding van Martínez degradeerde Wigan in het seizoen 2012/13 op de voorlaatste speeldag na negen jaar uit de Premier League. Dat deden The Latics wel met opgeheven hoofd. Drie dagen daarvoor leverde de FA Cup-finale (op de foto eigenaar David Whelan) tegen Manchester City nog een daverende verrassing op (0-1). Ook vorig seizoen reikte Wigan nog tot de halve finale. De uiteindelijke winnaar Arsenal was pas na penalty's te sterk.

Sinds de bekerwinst was sprake van een ware exodus. Wigan verkocht de laatste twee seizoenen voor liefst veertig miljoen euro aan spelers. Van de huidige selectie maakten alleen aanvoerder Emmerson Boyce en doelman Ali Al-Habsi de FA Cup-zege van dichtbij mee.

De clubleiding hoopte degradatie af te wenden door begin april de omstreden Malky Mackay na een half jaar alweer te ontslaan als manager. Maar ook met de nog maar net als speler gestopte Gary Caldwell (33) aan het roer kwam Wigan niet meer onder de rode streep vandaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.