Wigan promoveert ex-aanvoerder tot manager

Reacties

Wigan Athletic heeft in de eigen gelederen een nieuwe manager gevonden. Het gaat niet om een jeugdtrainer of assistent, maar om Gary Caldwell, die een maand geleden zijn spelerscarrière beëindigde vanwege chronisch blessureleed.

Wigan promoveert ex-aanvoerder tot manager

De pas 32-jarige ex-aanvoerder moet Wigan redden. De club degradeerde in 2013 uit de Premier League en dreigt nu uit het Championship naar de League One te degraderen. The Latics staan voorlaatste met pas 35 punten. De achterstand op de veilige 21ste plaats bedraagt acht punten. Die plek is in handen van een andere club die pas vorig seizoen uit de Premier League afdaalde: Fulham.

Caldwell, die vanwege een zware heupblessure begin maart een punt achter zijn carrière zette, staat sinds 2009 bij de club onder contract. De 43-voudige international van Schotland won in 2013 de FA Cup met Wigan en kwam eerder uit voor Celtic en Hibernian.

Wigan zette maandag Malky Mackay op straat vanwege de dramatische prestaties dit seizoen. Bij de club uit Noord-West Engeland is onder meer Marc-Antoine Fortuné (ex-FC Utrecht) actief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.