Independiente del Valle zorgt voor stunt in Copa Libertadores

De finale van de strijd om de Copa Libertadores gaat tussen Atlético Nacional en Independiente del Valle. Die laatste club schakelde verrassend Boca Juniors uit. Voor het eerst sinds 1991 staat er geen club uit Argentinië of Brazilië in de eindstrijd.

Nadat de club uit Ecuador de heenwedstrijd thuis al met 2-1 had gewonnen, zegevierde het ook tijdens de return in Argentinië. Boca startte nog goed, want al na drie minuten stond het 1-0 door een treffer van Cristian Pavón.

De bezoekers kwamen in de 25ste minuut op gelijke hoogte via Luis Caicedo, waarna Bryan Cabezas en Julio Angulo in een tijdsbestek van een minuut voor 1-3 zorgden kort na rust. In de slotfase maakte Pavon er nog 2-3 van, maar daar bleef het bij.

Independiente del Valle, dat in 2007 nog speelde in de derde divisie van Ecuador, plaatste zich voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de eindstrijd van het toernooi om de Copa Libertadores. Het Atlético Nacional van aanstaand Ajacied Davinson Sánchez is daarin de tegenstander.