Aanstaand Ajacied Sánchez schrijft geschiedenis in Colombia

Reacties

Met de naar Ajax vertrekkende Davinson Sánchez in de basis heeft Atlético Nacional zich voor het eerst deze eeuw voor de finale van het toernooi om de Copa Libertadores geplaatst. São Paulo was niet opgewassen tegen de Colombianen.

Aanstaand Ajacied Sánchez schrijft geschiedenis in Colombia

Na de 0-2 zege in Brazilië van vorige week was Atlético donderdag op eigen grond met 2-1 te sterk. In Medellín maakte Miguel Borja met twee doelpunten een vroege goal van Jonathan Calleri ongedaan. Bij São Paulo kregen Wesley en Diego Lugano na rust rood.

De twintigjarige Sánchez deed de hele wedstrijd mee. Na het toernooi om de Copa Libertadores meldt hij zich pas bij zijn nieuwe club Ajax.

Het is voor het eerst sinds 1995 dat Atlético zich voor de finale van het belangrijkste clubtoernooi van Zuid-Amerika plaatst. De Colombianen wonnen het toernooi pas één keer, dat was in 1989. In de finale speelt Atlético tegen Boca Juniors (Argentinië) of Independiente Del Valle (Ecuador). Het eerste duel tussen die twee ploegen eindigde in 2-1 voor Independiente. De return wordt vrijdag gespeeld, waarna op 20 en 27 juli de finaleduels worden afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.