'In één uur al meer geleerd dan in maanden onder Been'

Reacties

Hoewel Mario Been bij zijn vertrek bij Racing Genk zowel van het Belgische journaille als van zijn spelersgroep een applaus kreeg, was er één speler die daar niet helemaal achter stond. De Nederlandse coach is nog maar net vertrokken, met opgeheven hoofd, of hij krijgt al een verbale trap na van aanvaller Ilombe Mboyo.

'In één uur al meer geleerd dan in maanden onder Been'

Been werd opgevolgd door Emilio Ferrera, die tot het einde van het seizoen (met een optie voor een extra jaar) de trainersstoel overnam. Mboyo genoot van de eerste training onder de Belg.

'In één uur leerde ik meer dan in de afgelopen maanden', zo luidt zijn oordeel in Het Laatste Nieuws. De tirade van de aanvaller is niet vreemd. Tijdens de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren, de laatste wedstrijd van Been, werd hij in de rust gewisseld tot zijn eigen ongenoegen. Daarop vertrok hij direct naar huis.

'Het was een impulsieve en emotionele reactie', biedt hij zijn excuses aan voor zijn vroege aftocht. 'Ik was niet boos om mijn vervanging, ik was boos op mezelf omdat het niet liep zoals ik het zelf wilde. Ik moet beter leren omgaan met mijn ontgoocheling. Ik verwijt Mario Been niets en wens hem alle succes toe in zijn verdere carrière. Maar nu is die pagina omgeslagen en met Emilio Ferrera heeft de club een uitstekende beslissing genomen, denk ik. Ik voel me bevrijd, voor mij is dit een nieuwe start.'

Mboyo werkte bij AA Gent al samen met de broer en de neef van zijn huidige trainer. 'We delen dezelfde voetbalfilosofie. Bij een Ferrera zal er nooit doelloos elf tegen elf gespeeld worden. Ik ben een speler die wil bijleren en progressie maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.