Improductief Bayern volledig uit vorm, mijlpaal Xavi

Reacties

Voetbal International brengt acht feiten over de returnwedstrijd tussen Barcelona en Bayern München in de halve finale van de Champions League.

Improductief Bayern volledig uit vorm, mijlpaal Xavi

BAYERN MÜNCHEN - BARCELONA (20.45 UUR) - HEENDUEL 0-3

● Alleen een historische prestatie kan Bayern München aan een finaleplaats in Berlijn helpen. In de geschiedenis van het Europa Cup I-voetbal is er maar één club in de knock-outfase ooit in geslaagd een nederlaag met een marge van drie goals te repareren: Deportivo La Coruña tegen AC Milan in 2003/04 (1-4, 4-0).

● Bayern leed afgelopen zaterdag een verrassende nederlaag tegen FC Augsburg: 0-1. Dat was de derde nederlaag op rij voor de Duitse kampioen, na eerdere verliespartijen tegen Bayer Leverkusen (2-0) en Barcelona (3-0). Daarvóór mondde het bekerduel met Borussia Dortmund al uit in een sof (uitschakeling na strafschoppen, na een 1-1 in 120 minuten voetbal). Coach Pep Guardiola verloor in zijn trainersloopbaan nog niet eerder drie officiële duels op rij.

● Bayern heeft dit seizoen een perfecte score in CL-thuiswedstrijden. De laatste twee duels in de Allianz Arena leverden bovendien liefst dertien Beierse doelpunten op: zeven tegen Shakhtar Donetsk (7-0) in de achtste finale en zes tegen FC Porto (6-1) in de kwartfinale. De Europese thuisbalans van Bayern tegen Spaanse clubs is W15, G5, V2.

● Bayern lijkt het scoren verleerd te zijn. De laatste vijf wedstrijden van de formatie van Guardiola leverden maar twee doelpunten op: van Bastian Schweinsteiger en Robert Lewandowski. Bayern kwam in zijn laatste drie wedstrijden helemaal niet tot scoren.

Beeld uit de heenwedstrijd tussen Barcelona en Bayern München, met Manuel Neuer en Luis Suarez.
Beeld uit de heenwedstrijd tussen Barcelona en Bayern München, met Manuel Neuer en Luis Suarez.

● Barcelona won zijn negen voorgaande duels in dit Champions League-seizoen, een evenaring van het competitierecord dat de Catalanen in het seizoen 2002/03 vestigden. Als we ook alle zegereeksen buiten de grenzen van één seizoen meerekenen, dan is Barcelona nog één zege verwijderd van het record dat in handen is van Bayern en Real Madrid (tien).

● Barcelona boekte zaterdag in het thuisduel met Real Sociedad (2-0) zijn 38ste zege in de laatste 42 officiële wedstrijden en zijn zeventiende in de laatste achttien duels. De Catalanen wonnen daarnaast hun zeven meest recente wedstrijden zónder daarbij ook maar één doelpunt te incasseren, een nieuw clubrecord.

● Lionel Messi, in het heenduel met Bayern goed voor twee treffers en een assist, heeft weer de leiding genomen in de strijd om de eeuwige topscorerstitel van de Champions League. De Argentijn staat nu op 77 doelpunten, eentje meer dan zijn rivaal Cristiano Ronaldo. Messi had wel beduidend minder wedstrijden nodig voor zijn productie: 97 om 114.

● Xavi kan tegen Bayern de eerste speler worden die de grens van 150 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt. De middenvelder speelde in de heenwedstrijd tegen de Duitsers zijn 149ste CL-duel, evenveel als Real Madrid-doelman Iker Casillas, die woensdag in actie komt tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.