'Ik heb Van Persie niet afgeserveerd'

Reacties

Bondscoach Danny Blind begrijpt weinig van de ophef die is ontstaan nadat hij Robin van Persie niet opriep voor Oranje. Hij benadrukte nogmaals dat de absentie van de Rotterdammer niet permanent is.

'Ik heb Van Persie niet afgeserveerd'

Blind gaf bij het bekendmaken van de selectie aan dat Van Persie in zijn ogen niet fit genoeg is omdat hij te weinig wedstrijdritme heeft. Vervolgens werd de bondscoach om zijn oren geslagen met het gegeven dat er tot zijn selectie enkele spelers behoren die ook lang niet alles spelen bij hun club.

Volgens Blind zijn zijn motieven om Van Persie thuis te laten verkeerd uitgelegd. 'Ik zag in een keer allemaal statistiekjes langskomen over aantallen speelminuten. Zo heb ik het niet bedoeld. Ik wil alleen dat hij een hele wedstrijd kan spelen. Dan roep ik hem weer op. Nu heb ik ervoor gekozen om andere jongens een kans te geven', zei de Zeeuw.

Blind benadrukte nogmaals dat Van Persie absoluut nog in beeld is voor het Nederlands elftal. 'Ik heb heel veel respect voor hem als voetballer. Ik heb hem niet afgeserveerd, zoals ik gelezen heb. Ik heb hem alleen nu niet geselecteerd. Als ik hem definitief de wacht aan zou zeggen, dan zou ik daarvoor naar Istanbul moeten. Maar zo is het niet', ging Blind verder. 'Ik wil hem gewoon hele wedstrijden zien spelen bij zijn club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.