Kuijt: 'Plooitjes tussen mij en Blind gladgestreken'

Reacties

De kou tussen Dirk Kuijt en bondscoach Danny Blind is uit de lucht. De Feyenoorder ontkent dat hij recent een oproep voor Oranje weigerde omdat hem geen basisplaats gegarandeerd werd.

Kuijt: 'Plooitjes tussen mij en Blind gladgestreken'

'Van de week heb ik de bondscoach gesproken en de plooitjes zijn gladgestreken', zei Kuijt na het 1-1 gelijkspel tegen Ajax in de microfoon van de NOS. 'Het klonk raar dat ik een basisplaats eiste. Ik eis natuurlijk helemaal niets. Ik heb geen eisen aan de bondscoach gesteld en hij niet aan mij. Klaar.'

Kuijt gaf voor de volledigheid nogmaals zijn lezing van de gang van zaken. 'Twee jaar geleden onder Guus Hiddink heb ik afscheid genomen, om de kans aan anderen te geven. "Op het moment dat Oranje mij nodig heeft in het veld, kom ik graag", heb ik toen gezegd. Dat heb ik met de huidige bondscoach nogmaals besproken. Als de nood aan de man was geweest, had ik de afgelopen periode ín het veld van waarde kunnen zijn', sluit hij af.

Zonder Kuijt speelt Oranje later deze maand twee oefenwedstrijden. Op 13 en 17 november zijn Wales en Duitsland de opponenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.