Igor redt Benfica, bitter verlies Alania zonder Drenthe

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Benfica heeft de voorsprong op FC Porto weer op vier punten gebracht • Maar de 2-1 zege op Marítimo Funchal kwam moeizaam tot stand • Igor Rossi speelde daarin een grote rol • De verdediger bracht Marítimo in de 42ste minuut op gelijke hoogte, maar werd uiteindelijk de schlemiel van de avond • Zijn eigen doelpunt in de 72ste minuut bleek beslissend • Ola John werd bij Benfica na een uur gewisseld • • Alania Vladikavkaz is maandag op eigen veld tegen een zure nederlaag aangelopen (2-3) • Trainer Valeri Gazzaev, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Royston Drenthe, zag zijn ploeg zich tegen FK Krasnodar knap terugvechten • Via Ognjen Vranjes en Welinton werd een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt • Maar in blessuretijd bezorgde Wanderson Alania een flinke kater door met zijn twaalfde treffer van het seizoen de wedstrijd in het voordeel van FK Krasnodar te beslechten • Door de nederlaag blijft Alania laatste in Rusland • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.