'Iedereen wil FIFA 15 live in De Galgenwaard zien'

Reacties

FC Utrecht maakt zich op voor een bijzondere avond. De Domstedelingen spelen woensdagavond in De Galgenwaard een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Een wedstrijd die volop leeft en voor een ongekende toestroom zorgt.

'Iedereen wil FIFA 15 live in De Galgenwaard zien'

'Het is nog nooit gebeurd, maar er is echt een stormloop op de kaarten voor de wedstrijd tegen Borussia Dortmund', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. 'Dachten we gisteren nog op 12.500 uit te komen, dat aantal zijn we nu al gepasseerd. Iedereen wil FIFA 2015 live zien', grapt de directeur enthousiast doelend op het computerspel. Normaliter krijgen de spelers van FC Utrecht immers niet de kans om tegen voetballers van het kaliber Marco Reus aan te treden.

'We gaan morgenavond over de vijftienduizend verkochte kaarten heen. De wedstrijd leeft enorm. Niet alleen FC Utrecht supporters maar mensen uit heel Nederland komen hier op af merken we aan de aanvragen. In iets meer dan een week tijd verkopen we hier meer dan 15.000 kaarten, dat is geweldig!', zegt Van Schaik tot slot.

FC Utrecht werd onlangs benaderd als oefenpartner door de Duitse ploeg, die zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft en op rijafstand nog een vriendschappelijk duel wilde spelen. De ploeg van Robby Alflen komt komende zondag weer in actie, als het op bezoek gaat bij FC Groningen. De trainer zal morgenavond veel spelers speelminuten gunnen, waarbij de Franse nieuweling Sébastien Haller waarschijnlijk in de basiself zal starten.

Decheiver
Drie spelers van FC Utrecht kwamen in het verleden ook uit voor Dortmund: Scott Booth, Cedric van der Gun en Harry Decheiver. Die laatste won in 1997 met de Duitse club de Champions League en de wereldbeker en vertelt op de website van de Domstedelingen eveneens uit te kijken naar het oefenduel.

'Borussia Dortmund is enorm qua omvang. Voor Nederlandse clubs en fans is dat bijna niet te bevatten, zo groot. Bayern München is groter, dat wel. Maar de supporters van Borussia Dortmund zijn fanatieker', aldus Decheiver. 'Ik heb een bescheiden rol gespeeld in die successen', blikt de aanvaller van weleer terug op de hoogtijdagen. 'Toen ik fit was, was ik basisspeler. Dat wel. Maar ik was niet een van de toppers met tig interlands, waar we er zoveel van hadden. Ik zou het heel leuk vinden als Marco Reus meespeelt. Van hem ben ik fan. Hij hoort bij de Europese top.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.