Dortmund begint gehavend aan herstart Bundesliga

Reacties

Borussia Dortmund begint over elf dagen gehavend aan de herstart van de Bundesliga. Trainer Jürgen Klopp kan in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen geen beroep doen op zijn controleurs Sven Bender en Sebastian Kehl, die door een schouderblessure vier weken aan de kant staat.

Dortmund begint gehavend aan herstart Bundesliga

Kehl (foto) liep de kwetsuur zaterdag op toen hij in het oefenduel met Steaua Boekarest (1-0) in botsing kwam met ploeggenoot Mats Hummels. De 34-jarige middenvelder mist daardoor niet alleen het uitduel van 31 januari met Bayer Leverkusen, maar ook de daaropvolgende wedstrijden tegen FC Augsburg, SC Freiburg, FSV Mainz 05 en VfB Stuttgart. De heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Juventus (24 februari) lijkt ook te vroeg te komen.

De van een meniscusoperatie herstellende Bender moet net als Kehl de start van de tweede seizoenshelft missen, waardoor Klopp meteen voor een probleem komt te staan. Een van de twee middenvelders vormt doorgaans het slot op de deur in het middenrif van Dortmund, dat met vijftien punten uit zeventien duels hekkensluiter Freiburg alleen op basis van een beter doelsaldo onder zich houdt.

Hoewel Marco Reus en Sokratis Papastathopoulos tegen Steaua hun rentree maakten, blijven de personele problemen Klopp net als in 2014 achtervolgen. Kevin Grosskreutz staat nog een week aan de kant met een enkelblessure, terwijl Shinji Kagawa en Mitch Langerak met respectievelijk Japan en Australië waarschijnlijk nog tot 31 januari zijn verwikkeld in de strijd om de Azië Cup. Gabon-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang is mogelijk nog een week langer afwezig door het Afrika Cup-toernooi.

Dortmund speelt woensdagavond overigens een oefenwedstrijd in De Galgenwaard tegen FC Utrecht, dat inmiddels al meer dan elfduizend kaarten heeft verkocht voor het prestigieuze oefenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.