Ibrahimovic steelt show bij clash tussen gebroeders Pogba

Reacties

De eerste strijd tussen de gebroeders Pogba is in het voordeel van Paul beslist. De Franse middenvelder won met Manchester United van Saint-Étienne (3-0), waar zijn oudere broer Florentin een basisplaats had. Zlatan Ibrahimovic was met een hattrick de absolute uitblinker.

Ibrahimovic steelt show bij clash tussen gebroeders Pogba

In aanloop naar het heenduel in de zestiende finale van de Europa League ging het veelvuldig over de twee voetballende broers. Op Old Trafford kwamen ze elkaar voor het eerst tegen als professionals.

Ofschoon Saint-Étienne een prima indruk achterliet, werd de broedertwist beslist in het voordeel van de drie jaar jongere middenvelder van United.

De broers Pogba zochten elkaar voorafgaand aan het duel meermaals op.
De broers Pogba zochten elkaar voorafgaand aan het duel meermaals op.

United startte het duel zonder de geblesseerde Wayne Rooney maar met Daley Blind in de basis. De verdediger begon net als zaterdag, in het duel met Watford (2-0), als linksachter. Oussama Tannane ontbrak aan Franse kant met een liesblessure.

Saint-Étienne, door manager José Mourinho op voorhand bestempeld als een stugge ploeg, startte in een 4-5-1 formatie. Toch waren de Fransen na twee minuten dicht bij de openingstreffer, nadat Eric Bailly een bal te kort terugspeelde op doelman Sergio Romero. Romain Hamouma hoopte een assist te geven, maar Blind kon wegwerken.

Het was United dat binnen het kwartier op voorsprong kwam. Ibrahimovic versierde op de rand van het strafschopgebied een vrije trap en legde zelf aan. De Zweed schoot slap over de grond, maar had het geluk dat de bal in de muur van richting veranderde. Doelman Stéphane Ruffier, die al onderweg was naar de andere hoek, was zodoende kansloos.

United juicht na de gelukkige vrije trap van Zlatan Ibrahimovic.
United juicht na de gelukkige vrije trap van Zlatan Ibrahimovic.

Vervolgens golfde het duel aardig op en neer, met Saint-Étienne als bovenliggende partij. De thuisclub was opvallend slordig maar kreeg wel de beste mogelijkheden.

Zo was Juan Mata dicht bij de 2-0 na een mooie pass van Pogba en had Zlatan zijn tweede van de avond kunnen maken. Na een indrukwekkende rush van Anthony Martial vergat de Zweed van vijf meter binnen te tikken. Aan de andere kant was het Henri Saivet die voorlangs schoot, na een snelle aanval via Hamouma. De Fransen hielden druk op het Engelse doel, maar creëerden te weinig uitgespeelde kansen. Zo ging United, zij het enigszins gelukkig, met 1-0 rusten.

Mourinho was zichtbaar ontevreden en zat nog voor de rust in de kleedkamer. In het tweede bedrijf viel er meer te genieten voor de Portugees. The Mancunians domineerden en kregen na een afgekeurd doelpunt van Zlatan, wegens buitenspel, kansen via Martial en Pogba. Na 69 minuten was het Blind die een vrije trap op maat afleverde bij de Fransman, maar deze kopte op de lat.

Net nadat Saint-Étienne via Nolan Roux dé kans op 1-1 liet liggen, was het Ibrahimovic die het duel besliste. Het was de ingevallen Marcus Rashford, bezig aan zijn vijftigste duel namens United, die de bal bij de tweede paal bezorgde. Het was Zlatan die de bal enkel hoefde te aaien en zo zijn tweede van de avond maakte.

De Fransen gingen in de slotminuten op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kwamen niet verder dan een gemiste vrije trap van Saivet. Uiteindelijk was het Ibrahimovic die zijn avond bekroonde met een derde treffer. De spits werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied, waarna de Zweed het derde cadeautje van de avond zelf uitpakte. Het betekende zijn eerste hattrick in dienst van United.

Door de 3-0 overwinning staat Manchester United al met één been in de volgende ronde. De return in Frankrijk volgt volgende week donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.