Ibrahimovic: 'Ik zal een leegte voelen'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic nam in Nice afscheid van het EK-podium in de wetenschap dat hij zijn laatste interland heeft gespeeld. De Zweedse vedette kijkt voldaan terug.

Ibrahimovic: 'Ik zal een leegte voelen'

'Ik zal veel mooie herinneringen houden aan mijn tijd bij de nationale ploeg', zei Ibrahimovic na de 1-0 nederlaag tegen België, waardoor niet alleen het EK voor Zweden maar ook zijn interlandcarrière een teleurstellend einde kreeg.

De 116-voudig international kon in Frankrijk het verschil niet maken en zonder treffer op het EK kwam er een einde aan een spraakmakende interlandcarrière van een van de grootste Zweedse spelers ooit.

'Ik zal het meest missen dat ik het Zweedse shirt kan dragen. Ik ben er trots op geweest Zweden te hebben mogen vertegenwoordigen. Ik zal in het begin een leegte voelen, zeker na deze nederlaag. Maar de nationale ploeg gaat verder, ook al kan ik op het veld het verschil niet meer maken.'

Naast de teleurstelling over de uitschakeling sprak Ibrahimovic ook van trots. 'Ik heb ook van de kans genoten om op het EK te zijn en Zweden te vertegenwoordigen. Het is ook een mooi verhaal, vanwege waar ik vandaan kom. Mensen noemen de wijk Rosengård een getto, maar ik heb dat stukje van Zweden naar mijn land gebracht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.