Ibrahimovic blijft Neymar voor als recordaankoop Barça

Met Neymar heeft Barcelona een van de grootste beloftes aan zich gebonden. De afkoopsom voor de Braziliaanse aanvaller komt echter niet in de buurt van de grootste aankoop ooit van Barcelona.

Ibrahimovic blijft Neymar voor als recordaankoop Barça

Voor de 21-jarige aanvaller van Santos moest Barcelona in totaal liefst 54 miljoen euro neerleggen. Hoewel Santos nu slechts 28 miljoen euro ontving, moest Barça ook nog vele miljoenen aftikken om vriendschappelijke wedstrijden, zaakwaarnemers en een voorcontract met Santos te kunnen betalen.

Die transfersom brengt Neymar op de tweede plaats op de ranglijst van duurste aankopen van Barcelona, ruim achter Zlatan Ibrahimovic. De lijst, gebaseerd op de cijfers van transfermarkt.de, wordt aangevoerd door de Zweedse spits, die Internazionale in 2009 voor Barcelona verruilde voor bijna zeventig miljoen euro. Samuel Eto'o bewandelde destijds de omgekeerde weg.

De oorspronkelijke nummers twee en drie, David Villa en Marc Overmars, kostten Barcelona beduidend minder. Valencia ontving in 2010 veertig miljoen voor de Spaanse spits. Datzelfde bedrag incasseerde Arsenal tien jaar eerder voor de Nederlandse aanvaller. Neymar troeft het illustere duo nu ruimschoots af.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen