Hyballa hoopt vurig op kwaliteitsimpuls bij NEC

Reacties

Als NEC zich dit seizoen weet te handhaven in de Eredivisie, wordt het contract met hoofdtrainer Peter Hyballa automatisch met een seizoen verlengd.

Hyballa hoopt vurig op kwaliteitsimpuls bij NEC

De Duitser brandt van ambitie: ooit hoopt hij trainer te zijn in Bundesliga, Premier League of top van de Eredivisie. Maar een langer verblijf bij NEC is voor hem geen straf. Wel wil Hyballa, ook in het geval van lijfsbehoud, met de clubleiding rond de tafel om het perspectief voor de nabije toekomst tegen het licht te houden.

Naast een aantal randvoorwaarden die volgens de trainer verbetering behoeven ('ik heb niet eens een eigen kantoor'), hoopt hij vurig dat NEC een kwaliteitsimpuls kan geven aan de selectie en de blik omhoog kan richten. 'Ik ben geen type om de rest van mijn leven overlevingsvoetbal te spelen, ik wil aanvallen. Kunnen we er na dit seizoen bij NEC een stuk of vier goede spelers bijhalen en realistisch meespelen voor het linkerrijtje? Wat is mogelijk? Kunnen we doorgroeien naar het niveau van een club als FC Groningen?'

Zo niet, dan betekent dat niet automatisch dat Hyballa zijn conclusies trekt. 'Dat is te kort door de bocht. Ik zal de club die mij de kans heeft gegeven om in Nederland te werken niet zomaar in de steek laten. Hoewel het zeker geen gemakkelijke klus geweest is tot nu toe, heb ik het heel erg goed naar mijn zin. Bij NEC, in Nijmegen. Maar ik ben hier natuurlijk niet naar toe gekomen voor de studentencafés. Ik wil ook een volgende stap kunnen zetten als trainer.'

In de papieren VI van deze week en op VI PRO een uitgebreid interview met Hyballa, die verder ingaat op zijn onconventionele werkwijze bij NEC, zijn visie op het Nederlandse voetbal en zijn eigen achtergronden als mens en trainer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.