Huurobject Campbell geeft de strijd op en vertrekt bij Arsenal

Reacties

Joel Campbell vertrekt definitief bij Arsenal. De 26-jarige Costa Ricaan maakt de overstap naar het Italiaanse Frosinone, dat is gepromoveerd naar de Serie A.

Huurobject Campbell geeft de strijd op en vertrekt bij Arsenal

In juni 2011 maakte Campbell de overstap naar Europa. Arsenal was onder de indruk van zijn prestaties op het WK Onder-20 en de Copa America met de hoofdmacht van Costa Rica. Daar maakte hij op negentienjarige leeftijd zijn tweede doelpunt in vijf interlands. 'Hij heeft laten zien dat hij een speler is met enorme mogelijkheden, hij heeft op jonge leeftijd uitstekend gepresteerd op een internationaal podium', liet Arsène Wenger zich lovend uit over de aanvaller.

De Fransman belde scout Danny Karbassiyoon zelfs persoonlijk op om hem te feliciteren met zijn vondst. Het ging aan het begin echter al mis. Arsenal had hem net voor een miljoen euro overgenomen van Deportivo Saprissa, maar de tiener kreeg geen werkvergunning in Engeland en dus was de Premier League-club genoodzaakt om hem te verhuren.

Ook toen de werkvergunning wel geregeld was kwam Campbell niet aan de bak. In zeven seizoenen tijd verhuurde Arsenal hem zes keer. Nu Campbell tot de conclusie is gekomen dat hij ook onder Unai Emery weinig tot geen kansen gaat krijgen, geeft hij de strijd op. Bij Frosinone wordt de Costa Ricaan ploeggenoot van Rai Vloet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.