Huurling van Bayern moest met corona spelen: 'Ik kon bijna niets meer'

Reacties

Ron-Thorben Hoffmann bewaart geen warme herinneringen aan zijn dienstverband op huurbasis bij Sunderland. De doelman moest vorig seizoen ondanks een positieve coronatest wedstrijden spelen, claimt hij in een interview met Bild. De medische staf had volgens Hoffmann amper oog voor zijn gezondheid.

Huurling van Bayern moest met corona spelen: 'Ik kon bijna niets meer'
© Pro Shots

Hoffmann werd gehuurd van Bayern München, waar hij geen uitzicht heeft op speeltijd. In dienst van Sunderland speelde hij 23 wedstrijden in de League One. Rond de jaarwisseling liep hij het coronavirus op. 'Toen ik na een week uit quarantaine mocht, werd ik meteen weer op doel gezet. De sneltest was nog steeds positief, een klein streepje, maar ik moest met corona spelen', vertelt Hoffmann.

Terwijl hij herstelde, speelde de 23-jarige Duitser nog drie wedstrijden. 'Ik was duizelig, had pijn aan m'n hart en was kortademig. In de eerste wedstrijd hield de adrenaline me op de been, want ik was blij om terug te zijn. Vanaf de tweede wedstrijd werden de symptomen ernstiger. Ik kon bijna niets meer. Ik liet weten dat ik de ploeg echt niet meer van dienst kon zijn en dat ik nader onderzocht moest worden. Die boodschap kwam niet helemaal over.'

© Pro Shots

Hoffmann was bang om net als bijvoorbeeld Alphonso Davies of Rune Jarstein een hartspierontsteking op te lopen na de besmetting. Hij wilde door de medische staf onderzocht worden, maar dat gebeurde niet. 'Na de besmetting zijn mijn longen en hart niet onderzocht. Ze deden zelfs geen sneltesten meer voor de wedstrijd. Ik sterkte ondertussen aan, maar de club wilde meer van me.'

Hoffmann gold vanaf het begin van het seizoen als eerste keeper, maar moest vanaf februari genoegen nemen met een plek op de bank. Hij zal volgend seizoen niet opnieuw verhuurd worden aan Sunderland, dat in een statement overigens alle aantijgingen ontkent. Een transfer naar Eintracht Braunschweig, dat promoveerde naar de Tweede Bundesliga, is wel een optie. 'In die competitie wil ik wekelijks gaan spelen. Mijn grote doel is om dan te promoveren naar de Bundesliga.' Hoffmann ligt nog een jaar vast bij Bayern, waarvoor hij nooit debuteerde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.