Huntelaar zet actie op na afbranden supportershome Ajax

Klaas-Jan Huntelaar heeft een sympathiek gebaar gemaakt na het afbranden van het supportershome van Ajax. De spits roept enkele prominente ex-Ajacieden op zijn voorbeeld te volgen, Urby Emanuelson gaf daaraan als eerste gehoor.

Huntelaar zet actie op na afbranden supportershome Ajax

Het Ajax-supportershome brandde vanmorgen vroeg af. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche is momenteel bezig met een onderzoek. Het home lag op een steenworp afstand van de Amsterdam Arena.

In het gebouw, waarin verschillende supportersgroepen gehuisvest waren, waren historische attributen aanwezig, waaronder wedstrijdshirts van spelers die in het verleden voor Ajax speelden. Dat ging Huntelaar aan het hart. De spits van Schalke 04 bood direct nieuwe shirts aan en vroeg aan Luis Suarez, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic om dat ook te doen.

Urby Emanuelson was de eerste speler die reageerde op het verzoek van Huntelaar. Hij stelde shirts van Ajax, AC Milan en AS Roma beschikbaar.

Dreun
Financieel directeur Jeroen Slop, die supporterszaken in zijn portefeuille heeft, reageerde op de clubwebsite van de Amsterdammers op het afbranden van het supportershome. 'Dit is een enorme dreun voor onze supporters en de club. Het supportershome is voor velen van grote waarde en werd op speeldagen goed bezocht door onze fans. Er is nu helaas niet veel meer van over. Voor zover bekend was er gelukkig niemand in het pand aanwezig maar de materiële schade is aanzienlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen