Huntelaar weer eens trefzeker, Lewandowski belangrijk

Klaas-Jan Huntelaar scoorde eindelijk weer eens voor Schalke 04 tegen het VfL Wolfsburg van Bas Dost. Robert Lewandowski keerde terug van een schorsing bij Dortmund en was belangrijk.

VfL Wolfsburg – Schalke 04 1-4De supporters van Schalke 04 zagen dat hun ploeg al snel het initiatief in handen had. Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis werd vooral in het laatste kwartier van de eerste helft gas gegeven door de bezoekers. Het leidde tot de openingstreffer van Julian Draxler. De jongeling kon na goed aangeven van rechtsback Marco Höger de bal binnen schieten.

Sead Kolasinac en Draxler (foto boven, in duel met Josué) kregen in de slotfase van de eerste helft nog levensgrote kansen, maar konden de voorsprong niet vergroten. Vijf minuten na rust sloeg Wolfsburg toe. Timo Hildebrand wist Jan Polak nog van scoren af te houden, maar was kansloos toen Ivica Olic de rebound binnen tikte. In de tussentijd hadden Bas Dost, die in de basis stond bij Wolfsburg, en Huntelaar de grootste moeite om te overtuigen.

Niet een van de Nederlanders, maar Draxler werd uiteindelijk de grote man. Na ruim een uur was de Duitser voor de tweede maal trefzeker toen hij op aangeven van Jones de bal in de rechterhoek schoot. Tien minuten voor tijd was Draxler verantwoordelijk voor de assist op Jefferson Farfán, die de zege veiligstelde.

Huntelaar kwam (die op 27 november 2012 voor het laatst scoorde) alsnog op het scoreformulier door de eindstand op 1-4 te bepalen. Schalke klom door de overwinning naar de zesde positie in de Bundesliga. Borussia Dortmund – Hannover 96 3-1Met Julian Schieber in de punt van de aanval startte Borussia Dortmund furieus. Na 21 minuten had Robert Lewandowski (foto midden) al twee keer gescoord. De van een schorsing teruggekeerde Lewandowski, die op tien stond doordat Mario Götze gespaard werd, vijzelde daarmee zijn marktwaarde verder op. Een zomers vertrek van de Poolse aanvaller (die nu bovenaan de topscorerslijst staat) lijkt aanstaande nu hij heeft aangegeven zijn contract niet te willen verlengen.

Voor rust scoorde Mohammed Abdellaoue nog tegen, maar achttien minuten voor tijd maakte Schieber aan alle onzekerheid een einde. Dortmund verkleint door de winst de achterstand op koploper Bayern München tot veertien punten. De Beierse club komt zondag nog in actie tegen het in degradatiezorgen verkerende 1899 Hoffenheim. Hannover blijft steken op 33 punten.

Hamburger SV – Greuther Fürth 1-1Met Rafael van der Vaart in de basis moest Hamburger SV toezien hoe de bezoekers bij de eerste kans direct trefzeker waren. Nikola Djurdjic ontsnapte aan de bewaking van zijn directe mandekker Slobodan Rajkovic en liet doelman René Adler met een lobje na veertien minuten kansloos. HSV maakte de achterstand al snel goed. Van der Vaart stond aan de basis van de aanval die uiteindelijk door Maximilian Beister werd afgerond.

Hamburger SV was de gehele wedstrijd veruit de betere ploeg en kreeg ook zo nu en dan wat kansen, maar had de grootste moeite om de trekker over te halen. Zo verprutste Van der Vaart een grote kans vlak na rust. In de slotfase kwamen die Rothosen zelfs een aantal keer goed weg tegen de nummer laatst van de Bundesliga. Beide ploegen moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een puntendeling. HSV werd op de ranglijst gepasseerd door Schalke en is nu zevende.

Overige uitslagenWerder Bremen - FC Augsburg 0-11. FC Nürnberg - SC Freiburg 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.