Huntelaar: 'Voorzetten kunnen ook van de backs komen'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft op een ultrakorte persconferentie zijn licht laten schijnen over de samenwerking met Robin van Persie én over de vleugelaanvallers van het Nederlands elftal.

Huntelaar: 'Voorzetten kunnen ook van de backs komen'

De spits schoof samen met bondscoach Guus Hiddink aan voor een persconferentie, die na een paar minuten opvallend genoeg alweer voorbij was. Niet omdat het duo de vragen beu was, maar simpelweg omdat die vragen er nauwelijks waren. Een dag voor de voor Hiddink cruciale wedstrijd tegen Letland konden Huntelaar en Hiddink zodoende alweer snel richting trainingsveld.

Huntelaar was daarvoor nog wel even ingegaan op het feit dat hij zondag samen met Robin van Persie in de spits zal spelen. 'Het is niet zo dat dat nieuw is', aldus de aanvalsleider van Schalke 04. 'Je moet zorgen dat je elkaar dan een beetje afwisselt: de één moet aanspeelbaar zijn en de ander moet wat dieper blijven.' Ook liet hij kort zijn licht schijnen over de vleugelaanvallers van Oranje die naar binnen trekken, waardoor de spitsen weinig voorzetten krijgen.

'Het kunnen ook de opkomende backs zijn die die voorzetten verzorgen, er zijn altijd meerdere oplossingen', meldde Huntelaar. Vervolgens vertrok hij samen met Hiddink naar het veld van het AFAS Stadion van AZ, waar de afsluitende training op het programma stond. Daar werkte het Nederlands elftal met een fitte groep toe naar het duel met Letland in de Amsterdam Arena, zondag om 18.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.