De Vrij: 'Lat kan mij niet hoog genoeg liggen'

Reacties

Stefan de Vrij heeft geen moeite met de hoge verwachtingen waaraan Oranje moet voldoen. De verdediger van Lazio neemt het ook op voor bondscoach Guus Hiddink.

De Vrij: 'Lat kan mij niet hoog genoeg liggen'

De Vrij is als onderdeel van de Oranje-defensie onderwerp van discussie na de nederlaag tegen Mexico, dat woensdag de kwetsbaarheid van de Nederlandse verdediging pijnlijk aan het licht bracht (2-3). Dat is een ander geluid dan tijdens het WK, waar de jonge defensie juist alle lof kreeg toegezwaaid.

'Op het WK waren de verwachtingen laag en hebben we boven verwachting gepresteerd. We zaten in een flow en alles liep goed. Daarom is het zaak vertrouwen te houden', zegt de verdediger van Lazio tegen de NOS, twee dagen voor het EK-kwalificatieduel met Letland.

De Vrij vindt het onterecht dat het beschuldigende vingertje alleen gaat naar Hiddink, die een andere aanpak heeft dan zijn voorganger Louis van Gaal. 'Ieder heeft zijn eigen manier, daarin bestaat geen goed of slecht. Het wil niet zeggen dat Hiddinks aanpak niet kan.'

'Het is niet één iemand die er schuld aan heeft, we doen het als groep', zegt de verdediger, die woensdag al in de eerste helft inviel voor de geblesseerde Ron Vlaar. 'Het loopt gewoon niet, maar dat geldt voor het collectief. De nadruk ligt op de negatieve dingen, maar er gaan ook een heleboel dingen goed. Bij het Nederlands elftal zijn er altijd verwachtingen. Maar de lat kan mij niet hoog genoeg liggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.