Huntelaar: 'Tegen Shakhtar eindelijk vijftigste goal maken'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar hoopt in het Europa League-duel met Shakhtar Donetsk donderdagavond zijn vijftigste Europese doelpunt te maken. De spits van Schalke 04 wacht al sinds 1 oktober op de mijlpaal, die slechts door dertien andere spelers ooit werd bereikt.

Huntelaar: 'Tegen Shakhtar eindelijk vijftigste goal maken'

De 32-jarige Huntelaar maakte in de wedstrijd in de groepsfase tegen Asteras Tripolis (4-0) zijn laatste Europese doelpunt, waarna hij vier wedstrijden niet wist te scoren. Daarom bleef de spits op 49 Europese doelpunten steken. In het heenduel met Shakhtar in Oekraïne (0-0) begon Huntelaar op de bank en viel de goalgetter pas twee minuten voor tijd in, maar in de return is hij weer helemaal terug. 'Het zou mooi zijn als ik eindelijk mijn vijftigste Europese doelpunt kan maken. Ik kijk erg uit naar het duel van morgen', aldus de Nederlander op de persconferentie.

Het zou zijn 31ste doelpunt voor Schalke in Europees verband zijn in 44 wedstrijden. Zijn andere Europese goals maakte Huntelaar voor Ajax (veertien) en SC Heerenveen (vijf). In totaal had de spits 78 wedstijden nodig voor zijn 49 doelpunten.

Mocht Huntelaar zijn vijftigste goal maken, dan komt hij op gelijke hoogte met Alfredo di Stéfano en Didier Drogba. Nummer één op de lijst is Cristiano Ronaldo met 89 doelpunten, allemaal in de Champions League gemaakt. Huntelaar maakte slechts zestien van zijn treffers in het kampioenenbal.

Spelers met meer dan vijftig treffers in Europees verband
Cristiano Ronaldo* 89
Lionel Messi* 82
Raúl 77
Filippo Inzaghi 70
Andriy Shevchenko 67
Gerd Müller 62
Ruud van Nistelrooy 62
Thierry Henry 59
Henrik Larsson 59
Eusébio 56
Alessandro Del Piero 54
Alfredo Di Stéfano 50
Didier Drogba 50
* Nog actief in Europa
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.