Huntelaar: negen goals in laatste acht wedstrijden

Aanvaller Klaas-Jan Huntelaar weet dit seizoen van geen ophouden. De spits van Schalke 04 kwam zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart (2-2) voor de achtste keer op rij tot scoren in een officiële wedstrijd.

Huntelaar: negen goals in laatste acht wedstrijden

De scorereeks van Huntelaar begon op 19 september in de beladen derby tegen Borussia Dortmund (3-1 nederlaag), waarin hij één keer scoorde. Sindsdien trof de 27-jarige goaltjesdief in de vijf daaropvolgende wedstrijden van Schalke (vier in de Bundesliga, één in de Champions League) én was hij namens Oranje trefzeker in de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden.

Huntelaar, die tegen VfB Stuttgart vanaf de strafschopstip voor de eindstand (2-2) zorgde, kon ondanks zijn treffer niet tevreden terugkijken op het duel van zaterdag. 'Het is mooi dat we een achterstand twee keer ongedaan hebben kunnen maken, maar uiteindelijk verliezen we wel weer twee dure punten', aldus de Oranje-international.

'Eén punt is uiteraard beter dan niets, maar het is duidelijk dat er voor ons nog veel werk wacht', vervolgde Huntelaar. De aanvaller maakte voor de vijfde keer op rij een doelpunt in de Bundesliga en kwam daardoor weer een stukje dichter bij het clubrecord van Rüdiger Abramczik uit het seizoen 1978/79. Die scoorde in zeven opeenvolgende competitieduels voor Die Königsblauen.

Huntelaar kan na dit seizoen inmiddels uitmuntende cijfers overleggen. In twaalf officiële wedstrijden voor het Nederlands elftal en Schalke 04 scoorde hij al veertien keer (zie onderstaande lijst). (Ramon Min) <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen