Huntelaar in de voetsporen van Makaay en Lippens

Klaas-Jan Huntelaar staat voor een bijzondere mijlpaal in zijn Bundesliga-loopbaan. De aanvaller van Schalke 04 kan zaterdag op bezoek bij VfL Wolfsburg zijn vijftigste doelpunt in de Duitse topcompetitie maken.

Huntelaar in de voetsporen van Makaay en Lippens

Huntelaar staat na zijn twee doelpunten tegen Hamburger SV (3-3) in de openingswedstrijd van vorig weekeinde op 49 treffers in 83 Bundesliga-wedstrijden, een fraai gemiddelde van 0,59. Hij maakte die goals in totaal tegen negentien verschillende tegenstanders.

Van die clubs is Hamburger SV met afstand Huntelaars favoriete opponent op de Duitse velden. De aanvaller was in zes wedstrijden tegen de Rothosen al goed voor negen doelpunten. De 30-jarige Oranje-spits kwam namens Schalke 04 in de Bundesliga alleen tegen Greuther Fürth (twee duels) en Bayern München (vier) nog niet tot scoren.

Huntelaar kan na Willi Lippens en Roy Makaay de derde Nederlander worden die de grens van vijftig goals in de Bundesliga bereikt. Lippens scoorde in totaal 92 keer namens Rot-Weiss Essen en Borussia Dortmund, terwijl Makaay bij Bayern München goed was voor 78 treffers in de Duitse topdivisie.

De kans is groot dat Huntelaar tegen Wolfsburg tot scoren komt. De aanvaller was in zijn laatste acht officiële wedstrijden voor Die Königsblauen goed voor acht doelpunten. In vijf eerdere competitieduels met Wolfsburg maakte hij al vier goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen