Schalke en HSV gelijk, treffers Huntelaar en Van der Vaart

Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart hebben in hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen meteen voor vuurwerk gezorgd. Het leverde geen van beide Oranje-internationals een overwinning op: Schalke 04 en Hamburger SV speelden met 3-3 gelijk.

De confrontatie tussen de twee ambitieuze clubs uit Noordwest-Duitsland ontbrandde al vroeg. Er stonden nog geen twee minuten op het scorebord of Huntelaar had al toegeslagen. Na balverlies van HSV schakelde Schalke razendsnel om en belandde de bal via Christian Fuchs en de kort daarna geblesseerd uitgevallen Julian Draxler bij de 29-jarige Nederlander, die René Adler van buiten het zestienmetergebied verschalkte met een bekeken schuiver.

Hoewel Huntelaar vlak voor rust met een rake kopbal uit een voorzet van Fuchs nogmaals toesloeg, ging Schalke niet met een voorsprong de rust in. Want bij HSV eiste Van der Vaart eveneens een hoofdrol op. De dertigjarige spelmaker zorgde in de elfde minuut vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker (foto) en was verder vooral gevaarlijk met zijn vrije trappen.

Vlak nadat Maximilian Beister de bal op fortuinlijke wijze via de lat en de rug van Schalke-sluitpost Timo Hildebrand in het doel had gekopt, belandde een vrije trap van Van der Vaart via het hoofd van Milan Badelj nog op de lat. Vier minuten na de hervatting knikte Lasse Sobiech echter wel raak op aangeven van zijn captain, ditmaal uit een perfect aangesneden hoekschop.

Na de 3-2 van HSV ging Schalke met alle macht op zoek naar de gelijkmakende treffer. De Hamburgse defensie gaf aanvankelijk nauwelijks een krimp, totdat doelman Adler bij een afstandsschot van Cristian Clemens in de fout ging. Nadat de voor Duitsland geselecteerde doelman de bal los had gelaten, bezorgde invaller Adam Szalai Schalke toch nog een punt.

In het laatste kwartier maakten beide teams nog ijverig jacht op de overwinning, maar die bleef uit ondanks enkele goede mogelijkheden voor beide doelen. Huntelaar vervolgt de Bundesliga volgende week met de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, waar de momenteel geblesseerde Bas Dost onder contract staat. Tegelijkertijd krijgt Van der Vaart 1899 Hoffenheim op bezoek.