Huntelaar en trefzekere Van der Vaart gaan hard onderuit

Schalke 04 en Hamburger SV hebben in de Bundesliga een zware nederlaag geleden. 1899 Hoffenheim en VfL Wolfsburg bleken veel te sterk. Bayern München boekte - zonder Arjen Robben in de basis - wel een overwinning.

Eintracht Frankfurt – Bayern München 0-1
Bayern München begon op bezoek bij Eintracht Frankfurt zonder Arjen Robben in de basis. Trainer Pep Guardiola gaf de voorkeur aan Xherdan Shaqiri, die vorige week tweemaal scoorde in een oefenwedstrijd. Binnen een kwartier nam Bayern al de leiding, toen Mario Mandžukić op aangeven van Thomas Müller het doel wist te vinden.

Na zeventig minuten mocht Robben van Guardiola alsnog het veld betreden. Met de linksbenige aanvaller in de ploeg wist Bayern het doel echter niet meer te vinden.

Hamburger SV – 1899 Hoffenheim 1-5
Een doelpunt van Rafael van der Vaart bleek voor HSV onvoldoende om een goed resultaat te behalen tegen Hoffenheim. In eigen huis ging HSV met liefst 1-5 onderuit. Vlak voor rust maakte Van der Vaart vanaf de stafschopstip de 1-1 (foto). Een week eerder benutte de Nederlandse middenvelder tegen Schalke 04 ook al een penalty.

Roberto Firmino had de bezoekers uit Hoffenheim al na vijf minuten op voorsprong gezet. De Braziliaanse middenvelder was na rust opnieuw beslissend. Uit zijn steekbal wist spits Kevin Volland de 1-2 te maken. Bij de 1-3 en 1-4 van Anthony Modeste verzorgde Fermino opnieuw de assist. De Braziliaan Fermino bepaalde met zijn tweede treffer uiteindelijk de eindstand op 1-5.

Werder Bremen – FC Augsburg 1-0
Bij Werder Bremen kon vleugelspeler Eljero Elia voor het eerst dit seizoen rekenen op een basisplaats. De linksbuiten kende bij FC Augsburg landgenoot Paul Verhaegh, die eerder deze week zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, als directe tegenstander. Na zeventig minuten werd Elia gewisseld.

Op dat moment stond de eindstand van 1-0 al op het scorebord. Mehmet Ekici haalde halverwege de eerste helft uit vanaf twintig meter. De bal ging door de  benen van ex-AZ-speler Ragnar Klavan en belandde vervolgens in het doel.

Vfl Wolfsburg – Schalke 04 4-0
Klaas-Jan Huntelaar moest bij Schalke 04 in de rust achterblijven in de kleedkamer. In de eerste helft was de Nederlandse spits in botsing gekomen met doelman Diego Benaglio van Wolfsburg. Huntelaar was nog dicht bij een treffer geweest, maar de paal stond een doelpunt in de weg.

Zonder de Nederlandse aanvaller bleek Wolfsburg veel te sterk voor Schalke. Dat resulteerde uiteindelijk in een 4-0 overwinning. Robin Knoche, Vierinha, Naldo en Stefan Kutschke scoorden voor de thuisclub. Bas Dost ontbrak bij Wolfsburg nog steeds vanwege een blessure.

Vfb Stuttgart - Bayer Leverkusen 0-1
Na een uitstekende 3-1 overwinning op SC Freiburg vorige week, heeft Bayer Leverkusen dit weekeinde opnieuw goede zaken gedaan. De uitwedstrijd tegen verliezend bekerfinalist VfB Stuttgart werd met 0-1 gewonnen.

Veel noemenswaardige hoogtepunten waren er niet in de eerste helft. Stuttgart, dat vorige week met 3-2 ten onder ging tegen FSV Mainz 05, werd door Leverkusen gedwongen om veel op de eigen helft te spelen.

De bezoekers kwamen dan ook terecht op voorsprong, op slag van rust. Daniel Schwaab probeerde de voorzet van Sebastian Boenisch met een sliding weg te werken, maar zag de bal in eigen doel eindigen.

Pijnlijk voor Stuttgart, aangezien het de enige goal van de wedstrijd bleek te zijn. Nóg pijnlijker was het voor Schwaab. Naast het feit dat de verdediger zijn club de nederlaag toebracht met een eigen doelpunt was er ook nog het saillante detail dat hij deze zomer Leverkusen voor Stuttgart verruilde.